SOFIGATE SVERIGE GRADUATEPROGRAM

ÄR DU EN TALANGFULL STUDENT?

Bli en del av vårt team av konsulter inom Business Technology. Vi hjälper våra kunder att leda sin digitalisering genom att bidra med vår expertis inom strategi, transformation, tekniska lösningar och ledarskap. Sofigate arbetar internationellt från kontor i Sverige, Finland och Danmark.

Ställ en fråga

  • Program är utformat kring tre huvudsakliga strömmar: Affärsutveckling, Praktiskt konsultarbete och Utveckling av konsultkompetens
  • Det huvudsakliga målet med programmet är att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning och personlig utveckling
  • Programmet är baserat i Stockholm men du bör vara flexibel att arbeta i projekt internationellt eller på annan ort
  • Under året stöttas du av din team manager och personliga mentor som kommer ge dig den bästa möjliga grunden för en lyckad framtida konsultkarriär på Sofigate

LÄR DIG AFFÄRSUTVECKLING I PRAKTIKEN

Strömmen inom affärsutveckling är uppdelad i tre block. I blocken kommer du att arbeta tillsammans med seniora konsulter på Sofigate och delta i utvecklingen av våra tjänster, sälj och marknadsföring samt företagsstrategi.

 

Block A
Tjänster

I block A fokuserar vi på Sofigates erbjudanden som täcker in våra två affärsområden: Management Services och Technology Solutions. Blocket ger dig en bra insikt i vårt erbjudande och bidra till att utveckla våra tjänster till våra kunder.

Block B
Sälj & Marknadsföring

Blocket innefattar säljträning samt hantering av vår kundportfölj. Som Graduate kommer du få insikt i säljprocessen genom att exempelvis vara involverad i säljmöten och skapa säljmaterial. Utöver det får du en inblick i hur vi arbetar med marknadsföring och möjlighet att bidra i detta arbetet.

Block C
Företagsstrategi

Graduateteamet får möjlighet att arbeta tillsammans med den svenska ledningsgruppen i syfte att bidra till Sofigate Sveriges strategi.  Med styrning från Sofigate Sveriges VD får du inblick i och möjlighet att påverka vår vision och målsättning.

FÅ ERFARENHET AV KONSULTARBETE I PRAKTIKEN

Under programmet kommer du att arbeta som konsult i kundprojekt där du tillsammans med erfarna kollegor från Sofigate tar en aktiv roll i att leverera värdefulla lösningar till våra kunder. Målet är att under programmet få möjlighet att prova på projekt inom olika affärsområden. Efter avslutat Graduateprogram väljer du vilket affärsområde du vill tillhöra och arbeta inom.

UTVECKLA DIN KONSULTKOMPETENS

En viktig del av Graduateprogrammet är att ge dig rätt stöd för personlig och professionell utveckling. Under programmet kommer du att genomföra flertalet kurser för att bygga en stark kompetensgrund för att lyckas i rollen som konsult.

  • Du har en ingenjör-, systemvetare-, IT- eller ekonomiutbildning
  • Du är intresserad av IT och digitalisering, och det är en merit om detta varit en del av din utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • Som person är du ambitiös, driven, och har goda akademiska resultat
  • Du har stark social kompetens, jobbar bra i team och ser fram emot en framtida karriär som konsult
  • Du är flytande i tal och skrift på svenska och engelska

Ansökan

Ansökan till Graduateprogrammet med start efter sommaren 2020 är stängd. Ansökan till Graduateprogrammet med start 2021 kommer öppna under hösten.

Träffa oss

Vill du veta mer om vårt graduateprogram och vad det innebär att vara konsult på Sofigate? Har du specifika frågor eller vill ses över en kaffe? Tveka inte att höra av dig till graduateprogramsweden@sofigate.com.

Följ oss på sociala medier

Sofigate Sverige Graduateprogram på sociala medier