SOFIGATE SVERIGE GRADUATEPROGRAM

ÄR DU EN TALANGFULL STUDENT?

Bli en del av vårt team av konsulter inom Business Technology. Vi hjälper våra kunder att leda sin digitalisering genom att bidra med vår expertis inom strategi, transformation, tekniska lösningar och ledarskap. Sofigate arbetar internationellt från kontor i Sverige, Finland, Danmark och Storbritannien.

Ställ en fråga

KORT OM PROGRAMMET

  • Nästa års Graduateprogram startar i september 2019 och pågår under ett år, den första ansöknningsperioden stänger den 18 november 2018
  • Program är utformat kring tre huvudsakliga strömmar: Affärsutveckling, Praktiskt konsultarbete och Utveckling av konsultkompetens
  • Det huvudsakliga målet med programmet är att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning samt personlig utveckling
  • Under året stöttas du av din team manager och personliga mentor som kommer ge dig den bästa möjliga grunden för en lyckad framtida konsultkarriär på Sofigate

LÄR DIG AFFÄRSUTVECKLING I PRAKTIKEN

Strömmen inom affärsutveckling är uppdelad i tre block. I blocken kommer du att arbeta tillsammans med seniora konsulter på Sofigate och delta i utvecklingen av våra tjänster, sälj och marknadsföring samt företagsstrategi.

 

Block A
Tjänster

I block A fokuserar vi på Sofigates erbjudanden som täcker in våra tre affärsområden: BT Transformation, BT Management och BT Solutions. Blocket ger dig en bra insikt i vårt erbjudande och hur vi jobbar för att alltid leverera bästa möjliga lösning för våra kunder.

Block B
Sälj & Marknadsföring

Blocket innefattar säljträning samt hantering av vår kundportfölj. Som Graduate kommer du få insikt i, samt arbeta med, säljprocessen exempelvis genom att vara involverad i säljmöten och skapa säljmaterial. Utöver det får du en inblick i hur vi arbetar med marknadsföring och möjlighet att bidra i detta arbetet.

Block C
Företagsstrategi

Graduateteamet får möjlighet att arbeta tillsammans med den svenska ledningsgruppen i syfte att bidra till Sofigate Sveriges kommande års strategi.  Med styrning från Sofigate Sveriges VD får du en stor inblick i, och möjlighet att påverka, vår vision och målsättning.

FÅ ERFARENHET AV KONSULTARBETE I PRAKTIKEN

Under programmet kommer du att arbeta som konsult i kundprojekt, där du tillsammans med erfarna kollegor från Sofigate tar en aktiv roll i att leverera värdefulla lösningar till våra kunder. Efter avslutat Graduateprogram väljer du vilket affärsområde du vill tillhöra och arbeta inom.

UTVECKLA DIN KONSULTKOMPETENS

En viktig del av Graduateprogrammet är att ge dig rätt stöd för personlig och professionell utveckling. Under programmet kommer du att genomgå flertalet kurser för att bygga en stark kompetensgrund inför konsultrollen. Exempel på kurser är presentationsteknink, excelkunskap och caselösning.

ÖNSKAD KOMPETENS OCH ERFARENHET

  • Du har en utbildning inom ingenjör, systemvetare, IT eller ekonomi
  • Du är intresserad av IT eller digitalisering, och det är en merit om detta varit en del av din utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • Som person är du ambitiös, driven, och har goda akademiska resultat
  • Du har stark social kompetens, jobbar bra i team och ser fram emot en framtida karriär som konsult
  • Du kommer att vara baserad antingen i Stockholm eller Göteborg men bör vara flexibel att arbeta i projekt internationellt eller på annan ort
  • Du är flytande i tal och skrift på engelska och svenska

Ansökningsperiod

Första ansökningsperioden för Sofigate Sveriges Graduateprogram 2019 är har precis stängt. Nästa period öppnar i slutet av december 2018.

Träffa oss

Vill du veta mer om vårt graduateprogram och vad det innebär att vara konsult på Sofigate? Under hösten och våren besöker vi universitet och mässor, du har även möjlighet att träffa oss på något av våra mingel. Har du specifika frågor eller vill ses över en kaffe? Tveka inte att höra av dig till graduateprogramsweden@sofigate.com.

Stockholm

TechTalk@theOffice

Varje månad samlas våra konsulter på kontoret för att under avslappnade former lyssna på trendspaningar och nätverka. Nu bjuder vi in er att delta. Eftermiddagen startar med en kort presentation av Sofigate följt av TechTalk och mingel. Anmäl dig genom att skicka CV till graduateprogramsweden@sofigate.com.

När: Fredag, 12 oktober, 2018 kl. 15.00-18.00

 

Heldagsevet på KTH

Träffa oss i Istället hela dagen och delta på vår lunchföreläsning, case och kvällsevent. För mer information och deltagande maila graduateprogramsweden@sofigate.com.

När: Måndag, 12 november, 2018

 

Göteborg

I-dagen, Chalmers

Kom och träffa oss i montern på I-dagen

När: Tisdag, 27 november, 2018

Linköping

Heldagsevet på LiU

Träffa oss i Colosseum hela dagen och delta på vår lunchföreläsning, case och kvällsevent. För mer information och deltagande maila graduateprogramsweden@sofigate.com.

När: Torsdag, 15 november, 2018

Följ oss på sociala medier

Sofigate Sverige Graduateprogram på sociala medier