SOFIGATE SVERIGE GRADUATE­PROGRAM

ÄR DU EN TALANGFULL STUDENT?


Bli en del av vårt konsult-team inom Business Technology. Tillsammans hjälper vi kunder i deras digitaliseringsresa med expertis inom strategi, digital transformation och tekniska lösningar. Sofigate arbetar med globala kunder från våra kontor i Sverige, Finland och Danmark.

Sofigate har två huvudsakliga business lines: Management Services och Technology solutions, vilka du kan läsa mer om på vår svenska Sofigate hemsida. Graduateprogrammet är en del av Sofigate Management Services och vänder sig till dig som tar examen från högskola eller universitet och som vill in i managementkonsultbranschen med fokus på IT-branschen.

Ställ en fråga

OM SOFIGATES GRADUATE­PROGRAM

 • Programmet är en del av Sofigates Management Services och är utformat kring tre huvudsakliga strömmar: Affärsutveckling, Praktiskt konsultarbete och Konsultkompetens.
 • Det huvudsakliga målet med programmet är att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning och personlig utveckling.
 • Programmet är baserat i Stockholm men det finns även möjlighet till att få arbeta i projekt på annan ort eller internationellt.
 • Under året stöttas du av din Team Lead och din personliga mentor som tillsammans ger dig bästa möjliga grund för en lyckad konsultkarriär på Sofigate.

LÄR DIG AFFÄRS­UTVECKLING I PRAKTIKEN


Strömmen Affärsutveckling är uppdelad i de tre fokusområdena: erbjudande, sälj & marknadsföring och företagsstrategi. I varje fokusområde kommer du att få arbeta och delta i utvecklingen tillsammans med våra seniora kollegor på Sofigate.

Erbjudande

Här ligger fokus på Sofigates värdeerbjudande och våra två business lines: Management Services och Technology Solutions. Området ger dig en bra insikt i hur Sofigate skapar värde för sina kunder samtidigt som du får vara med och bidra till att utveckla vårt tjänsteerbjudande.

Sälj & Marknadsföring

Sälj & marknadsföring innefattar säljträning samt hur vi hanterar vår kundportfölj. Som Graduate kommer du få insikt i säljprocessen genom att exempelvis vara involverad i säljmöten och att skapa säljmaterial. Utöver det får du även en inblick i hur vi arbetar med marknadsföring med möjlighet att bidra.

Företagsstrategi

Här får Graduateteamet möjlighet att arbeta tillsammans med svenska ledningsgruppen i syfte att bidra till Sofigate Sveriges strategi. Med styrning från Sofigate Sveriges VD får du inblick i och möjlighet att påverka vår vision och målsättning.

FÅ ERFARENHET AV KONSULTARBETE I PRAKTIKEN

I strömmen Praktiskt konsultarbete ligger fokus på att du ska få arbeta som konsult ute i kundprojekt. Tillsammans med erfarna kollegor från Sofigate kommer du ges möjlighet att ta en aktiv roll i leverans till kund.

Exempel på uppdrag är:

 • Sourcing analyst – Ta fram underlag till ledningsgrupp hos kund samt analys av nuläget.
 • Business analyst – Kravinsamling och analys.
 • PMO assistant – Vara programstöd under större transformationsprojekt.
 • Kommunikationsansvarig – Facilitera kommunikation mellan intressenter i olika företag/kulturer/länder.

UTVECKLA DIN KONSULT­KOMPETENS

I strömmen Konsultkompetens ligger fokus på Graduateprogrammets kurser, en viktig del för att ge dig rätt stöd till både personlig och professionell utveckling. Programmet rivstartar året med flertalet kurser för att hjälpa dig att bygga en stark och solid grund till att lyckas i rollen som konsult.

Kurserna kommer att hållas på våra kontor i Sverige, Finland och Danmark och du kommer få möjlighet att lära känna både finska och danska graduates.

 

 

Ansökan


Ansökan till Graduateprogrammet med start hösten 2021 är stängd.

DIN PROFIL

 • Du har master inom en ingenjörs, ekonomi-, IT- eller managementutbildning.
 • Du är intresserad av IT och digitalisering. Det är meriterande om det har varit en del av din utbildning eller om du har relevant arbetslivserfarenhet.
 • Som person är du ambitiös, driven och har goda akademiska resultat.
 • Du har hög social kompetens, är en bra lagspelare och ser fram emot en framtida karriär som konsult.
 • Du är flytande i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

 

TRÄFFA OSS

Vill du veta mer om vårt graduateprogram eller vad det innebär att vara konsult på Sofigate?

Har du specifika frågor eller vill ses över en kaffe?

Tveka inte att höra av dig till graduateprogramsweden@sofigate.com.

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier


@SofigateSwedenGraduates på sociala medier: