He, jotka nauttivat nopeasta muutoksesta ja uusista kasvun mahdollisuuksista, tarvitsevat aivan erityisen työympäristön kukoistaakseen. Business Lead -roolissa jo miltei vuosikymmenen työskennelleet Sanna Suomela ja Mikko Saari kertovat, miksi juuri Sofigate on erinomainen ammatillinen kasvun ja kehittymisen alusta. Suomela ja Saari etsivät myös uusia kollegoita – olisitko sinä yksi heistä?

Maailma muuttuu, asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja Sofigate niiden mukana. Toisinaan suunta vaihtuu nopeastikin. Kasvuyritys vaatii liiketoimintaa johtavalta paljon, mutta vaihtelevaa työnkuvaa ja kasvun mahdollisuuksia etsivälle ympäristö on erittäin palkitseva.

–Olen ollut Sofigatella kahdeksan ja puoli vuotta, ja jokaisena vuonna yritys on ollut erilainen. Nopeassa muutoksessa mukana oleminen ja kasvun rakentaminen ovat minulle suuria motivaation lähteitä, sanoo Sanna.

Sanna ja Mikko hakivat Sofigatelle, koska vain harva yritys pystyi tarjoamaan heidän kriteerejään vastaavan työtehtävän ja -ympäristön. Sanna oli jo tehnyt pitkän uran suurissa kansainvälisissä yhtiöissä. Mikko taas kiinnostui konsultin työstä uransa alkutaipaleella.

–Minulla oli viisi kriteeriä työpaikalle: Mielenkiintoinen työympäristö, itseäni fiksummat kollegat, terveellinen työn ja vapaa-ajan tasapaino, riittävä kompensaatio ja että töissä on hauskaa. Vain Sofigate täytti kaikki nämä kriteerit, hymyilee Mikko.

Olisiko tässä tilaisuutesi liittyä kasvun edelläkävijöiden joukkoon? Hae nyt

Sofigaten Business Leadina saat viedä strategian käytäntöön ja kehittää uutta

Liiketoiminnan johtaminen, esimiestyö, myynti ja asiakkuuksien määrätietoinen johtaminen – Business Leadin päivät ja viikot täyttyvät vaihtelevista ja vastuullisista tehtävistä. Suomelan mukaan Sofigatella yrityskulttuurissa ja siten myös kaikessa työssä on vahvasti läsnä kasvuajattelu, mikä erottaa yrityksen monista muista.

–Täällä täytyy osata etsiä jatkuvasti tilaisuuksia ja keinoja uudistua, esimerkiksi uudenlaista liiketoimintayksiköiden tai maan rajat ylittävää yhteistyötä. On uskallettava murentaa vanhaa liiketoimintaa ja kehittää sitä kautta koko ajan uutta. Tämä ei ehkä yleensä kuulu Business Leadille, mutta meillä näin on, kuvailee Sanna.

Suurissa yrityksissä strategia tulee usein ylhäältä annettuna, mutta Sofigatella Business Lead pääsee osallistumaan sekä strategian muodostamiseen että sen käytäntöön viemiseen. Sannan mukaan tämä oli yksi merkittävimpiä syitä, jotka saivat hänet hakeutumaan Sofigatelle. Myös Mikko nauttii työstä, jossa strategia ja käytäntö nivoutuvat yhteen.

–Teemme kädet savessa töitä, mutta strategialla vahvistettuna, Mikko summaa.

Haluatko oppia itsestäsi ja liiketoiminnan johtamisesta?

Nopeasti etenevän muutoksen aallonharjalla pysyminen vaatii jokaiselta itseltään visiota siitä, miltä oma polku Sofigatella näyttää. Myös Sofigaten yrityskulttuuri kannustaa vahvasti oman suunnan löytämiseen ja polun rakentamiseen.

–Jos tehtävä ja yrityskulttuuri motivoivat sinua, löydät polkusi meidän joukossamme. Sinun pitää tietää, mitä haluat tehdä – ja mitä et halua. Jos haluat oppia itsestäsi ja liiketoiminnan johtamisesta, ja siitä miten eri tavalla tekemällä voi saada tuloksia, tämä yritys on sinulle. Excel-johtamista et täältä löydä, Suomela toteaa.

Yksin ei kuitenkaan tarvitse ratkaista kaikkea. Jokaisen oman kasvumatkan tukena on mukava ja asiantunteva tiimi ja johto. Sofigatella jokaiselle tarjotaan onnistumisen elementit: vastuuta ja vapautta. Käynnissä olevan rekryn kautta valittavat uudet Business Lead-kollegat saavat myös paikan keväällä alkavassa johtamisen osaamisen Leadership Journey -valmennusohjelmassa, joka järjestetään yhdessä Henley Business Schoolin kanssa.

Jos saat energiaa vastuusta, vapaudesta ja kasvusta, paikkasi on täällä

Liiketoiminnan ja teknologian yhdistämiseen ja niihin liittyvään muutokseen keskittyvässä kasvuyrityksessä työ tuo jatkuvasti eteen uusia tilanteita. Business Lead-roolissa työskenteleviltä vaihtelevat tilanteet vaativat sinnikkyyttä ja kykyä sietää keskeneräisyyttä. Kaikkea ei suunnitella valmiiksi, ja muutosnopeus on todella suuri.

–Tämä on mahtava kasvualusta. Vain oma korvien väli on rajana sille, mitä voit olla – muita rajoja ei juuri ole. Harva yhtiö tarjoaa vastaavaa kasvua kuin Sofigate, Mikko kehuu.

Sofigate sopii heille, jotka saavat energiaa vastuusta, muutoksesta ja siitä, että työtä tehdään ”minimum viable”-periaatteella. Suomelan ja Saaren mukaan onkin tärkeää tunnistaa, mistä itse saa energiaa ja mitkä omat uratavoitteet ovat. Jos oma tapa tehdä töitä ja odotukset työympäristölle sopivat yhteen Sofigaten tarjoamien olosuhteiden kanssa, syntyy usein ihanteellinen yhtälö.

–Puhukoot vuodet puolestaan. Monella täällä on jo pitkä ura takana Sofigatella. Sen huomaakin kyllä nopeasti, onko tämä itselle sopiva ympäristö, toteaa Sanna.

Nyt etsimme joukkoomme lisää Sannan ja Mikon kaltaisia liiketoiminnan näkemyksellisiä johtajia, jotka uskaltavat myös tehdä töitä kädet savessa. Tarjolla on tilaisuus kehittää ja kasvattaa omaa liiketoiminta-aluetta, ja johtaa bisnesteknologian superammattilaisten tiimiä.

Lue lisää ja hae Sannan ja Mikon kollegaksi täältä.

 

Sanna Suomela johtaa Sofigatella Leading Projects and Transformations -praktiikkaa ja auttaa yrityksiä ennakoimaan ja kasvattamaan muutosjoustavuutta.

Mikko Saari johtaa Sofigatella Business Technology Governance -liiketoiminta-aluetta.

sanna-suomela-mikko-saari

Sanna Suomela ja Mikko Saari

LOOKING FOR A NEW CAREER PATH? WE’RE HIRING!

Would you like to join Sofigate, but the Business Lead position is not a fit for you? Check out our other open positions. We’re constantly looking for new experts to join us in our mission!

Check open positions here

Read these next

Cookies Settings