Liiketoiminta-alusta on suuri hankinta. Moni organisaatio joutuu tekemään päätöksen ilman kokemusta siitä, miten moderni liiketoimintajärjestelmä käytännössä voi tukea liiketoimintaa. Vaan ei enää: tervetuloa haastamaan itsesi ja organisaatiosi pelaamaan SAP S/4HANA -simulaatiopeliä!

Nyt sinulla on tilaisuus seurata, kuinka kuusi joukkuetta kisaa SAP:in herruudesta! Ilmoittaudu tästä

Kun liiketoiminta on murroksessa, perinteisillä juurilla makaavat yritykset asettavat itsensä uuden suuren eteen. Toimintaympäristö muuttuu radikaalilla nopeudella. Ympärillä puhutaan disruptiosta, liiketoiminnan muutoksesta, muutoskyvystä ja pakosta mukautua.

Tiedon puute voi nostaa pintaan ahdistuksen, hermostuneisuuden ja jopa muutosvastaisuuden tunteita. Miten rakentaa ja uudistaa liiketoimintaa niin, että yrityksellä on edellytykset vastata tämän päivän ja varsinkin huomisen liiketoimintatarpeisiin?

Alleviivaan huomisen tarpeita eli tulevaa, sillä nyt aloitettu muutos kotiutuu vasta tulevaisuudessa. Tämän päivän vaatimuksiin perustuva muutos on jo lähes antiikkinen valmistuessaan.

Kokemus helpottaa muutosahdistusta

Markkinoiden viesti kiteytettynä on: ”Modernin liiketoiminta-alustan tulee olla standardi, helppokäyttöinen ja mukautuva liiketoiminnan tarpeisiin.”  SAP:n viesti #KEEPTHECORECLEAN, eli pidä liiketoiminnan ydin vakiona, tarkoittaa juurikin samaa. Helppo allekirjoittaa, kokemusta on.

Miten yllä oleva helpottaa muutosahdistusta? Ei se helpotakaan, mutta onneksi kokemus helpottaa. Kun olet uuden edessä, kokemus vastaavasta tilanteesta tuo varmuutta ja auttaa keskittymään olennaiseen.

Miten murrokseen ja uudistumiseen saa sitä kokemusta hankittua – ilman että kokemuksen hankkiminen maksaa järjettömästi ja sisältää suuren riskin liiketoiminnan jatkuvuudelle?

SAP S/4HANA -simulaatiopeli: turvallinen ympäristö, parhaat työkalut ja onnistunut koeajo

Mitäpä jos voisit kokeilla uutta liiketoiminta-alustaa puhtaimmillaan ilman riskin häivääkään? Pääsisit koeajamaan alustaa suljetussa, turvallisessa ympäristössä, jonka älykkäät algoritmit simuloivat markkinataloutta. Sinun tehtäväsi on ohjata liiketoimintaa datan avulla ja reagoida simuloituihin muutoksiin.

Tätä kaikkea on uusi SAP S/4HANA -simulaatiopelimme. Simulaatio aktivoi kaikki osallistujat. Alustan reaaliaikaiset ja yksinkertaiset toiminnot näyttävät kyntensä intensiivisessä kolmen erän mittaisessa pelissä. Voittaja on se joukkue, joka hyödyntää alustan tiedolla johtamisen ominaisuuksia älykkäimmin ja tehokkaimmin. Olennaista on ymmärtää, että moottorina jyllää aito, täysverinen SAP S/4HANA. Ihan sellainen kaupasta ostettava.

Pelin tempo on kova. Vasta kolmannen erän päätyttyä yhteenveto-osuudessa alkaa ymmärtää koko kuvan: Sen, kuinka hyvin alusta tukee päätöksentekoa. Kuinka se mahdollistaa nopean reagoinnin. Kuinka se tuottaa läpivalaisevan takaisinkytkennän markkinoiden kysynnän ja yrityksen toimituskyvyn välille.

Kysy itseltäsi: Tiedätkö, mitä moderni toiminnanohjaus oikeasti merkitsee? Tiedätkö, miten reaaliaikainen analytiikka ja keinoäly osana operatiivista päätöksentekoa tukevat liiketoimintaasi? Jos vastasit ”kyllä tiedän”, mutta tarkoitit ”en tiedä” − tai jos suoraan vastasit ”en tiedä”, tule kokemaan itse!

Usein kysyttyä SAP S/4HANA -simulaatiopelistä

Kuinka suuri porukka voi pelata simulaatiopeliä?
Ryhmäkoko on varsin joustava. Minimissään tarvitsette kaksi neljän hengen joukkuetta, ja suurin joukkuemäärä on kahdeksan joukkuetta. Erikseen sovittaessa peli voi olla vieläkin suurempi: jopa 25 joukkuetta, eli 100 henkilöä, on mahdollinen.

Kenet peliin kannattaa kutsua mukaan?

Neuvomme tässä mielellämme. Yrityksen johdon lisäksi joukkueet kannattaa muodostaa asiantuntijoista kautta organisaation. Kun otanta on monipuolinen, saavutatte keskusteluyhteyden osastojen välille ja yhteistyön merkitys nousee mittaamattomaan arvoon.

Miten simulaatiopeli käytännössä järjestyy?
Simulaatiopeli saadaan järjestymään nopeallakin aikataululla ja myös virtuaalisesti. Alustoina on käytettävissä Zoom tai Teams, mutta paras kokemus saadaan luonnollisesti silloin, kun kokoonnumme yhteiseen tilaan pelaamaan. Näinä aikoina huolehdimme tietenkin hyvin osallistujien turvallisuudesta.

 

Kiinnostuitko?

Lue lisää SAP S/4HANA -simulaatiopelistä!

Pelin on kehittänyt Båton Simulations. Suomessa Sofigate on SAP:n ohella ainoa SAP S/4HANA -simulaatiopelin sertifioitu kumppani ja peluuttaja.

Kirjoittaja

Simo Parkkali  on Sofigaten johtava prosessilouhinnan asiantuntija ja liiketoiminnan kehittäjä. Hän on vastuussa prosessilouhinnan teknologiakumppanuuksista ja käyttökelpoisten konseptien rakentamisesta asiakkaidemme prosessien tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Read these next

Cookies Settings