Moni yritys puhuu digitalisaation tarjoamista mahdollisuuksista, mutta harva osaa valjastaa sen työkaluja liiketoiminnan kasvattamiseen tai palveluiden kehittämiseen. Maailman innovatiivisimmaksi yritykseksi valittu ServiceNow on osa Sofigaten teknologiavalikoimaa, ja työkalun osaajille on lisääntyvä tarve. Atte on kasvanut neljässä vuodessa ServiceNow-asiantuntijaksi, joka ratkoo teknologian avulla asiakkaiden vaativia liiketoiminnallisia haasteita.

Neljä vuotta sitten Atte opiskeli Metropoliassa tuotantotaloutta. Hän etsi koulun ohelle IT-alan työpaikkaa, ja tuttu vinkkasi ottamaan yhteyttä Sofigateen. Sovittiin tapaaminen, josta Atte eteni nopeasti työsuhdeneuvotteluihin. Taakse ei ole ollut katsomista.

”Tulin taloon aluksi Support-tiimiin. Olin ollut hommissa aika vähän aikaa, kun yhtenä päivänä ServiceNow-vetäjä nappasi minut mukaansa taksiin. Taksimatkalla asiakkaalle hän kertoi, että aloitamme portaaliprojektin, jonka toteutuksesta olen päävastuussa. Hämmennyin, koska minulla ei ollut aiempaa koodarikokemusta”, Atte kertoo.

Atte sai projektiin mentoriksi kokeneen kehittäjän, joka auttoi, kommentoi ja varmisti, että kaikki etenee suunnitelmien mukaan.

”Opin ihan mielettömästi siinä tehdessä. Mielestäni oli loistavaa, että minut uskallettiin heittää heti syvään päähän. Kertoo paljon työnantajasta, että luotetaan heti uusiinkin tekijöihin.”

Low-code-kehitys vapauttaa aikaa bisnesymmärryksen kasvattamiseen

Moni IT-uraa pohtiva pelkää etukäteen sitä, että omat koodaustaidot eivät riitä alan vaatimuksiin. Sofigate on alusta asti tähdännyt toimimaan IT:n ja liiketoiminnan leikkauspisteessä. Se tarkoittaa, että työnhakijoiden teknistä taustaa enemmän painaa halu kehittyä ja paneutua asiakkaiden liiketoiminnan haasteiden ratkaisemiseen. Atelle on tärkeää, että työssä yhdistyvät liiketoimintaymmärrys ja teknologia.

”Tässä työssä pääsee toteuttamaan asiakkaille sitä digitalisaatiota, mistä monessa yrityksessä edelleen vaan puhutaan. Työ ei ole koodaamista perinteisessä mielessä. Me konfiguroimme työkalua sen pohjalta, mitä asiakkaan liiketoimintatarpeet vaativat.”

Työ sisältää jonkin verran JavaScript-koodausta, mutta puhutaan niin sanotusta low-code -kehityksestä. Se tarkoittaa, että ratkaisuja tuotetaan koodaamisen sijaan konfiguroimalla. Low-code-kehitys on olennainen osa ServiceNow’n toimintalogiikkaa.

Asiakasymmärrys kasvaa tekemällä ja koulutuksissa

ServiceNow’hun tulee pari kertaa vuodessa uusia ominaisuuksia, joista osa on tarkoitettu olemassa olevien prosessien yksinkertaistamiseen.

”Ihan murto-osa kaikista siisteistä uusista jutuista on vasta hyödynnetty. Se on aina hieno hetki, kun päästään testaamaan uusia toiminnallisuuksia ja niiden avulla tuottamaan asiakkaille lisäarvoa.”

Koska kehitystahti on kova, jatkuvan kouluttautumisen merkitys on suuri – kukaan ei ole seppä syntyessään, tai edes monen vuoden kokemuksella. ServiceNow’lla on laaja valikoima kursseja, joita asiantuntijat voivat hyödyntää.

”Aloittaessani Sofigatella minulla oli jonkin verran haasteita koodaamisen kanssa. Pomo sitten ehdotti, että osallistuisin ServiceNow’n Scripting-koulutukseen, joka olikin hyvä sysäys koodauksen perusteiden ymmärtämiseen. Koulutukset räätälöidään Sofigatella aina omien toiveiden mukaan. Plussaa tulee siitä, että koulutusten myötä pääsee myös vähän reissaamaan!”

Atte korostaa myös työkavereiden välisen sparrauksen merkitystä. Koska työssä istutaan usein fyysisesti samassa paikassa, työn lomassa on helppo kysyä apua vierustoverilta. Myös esimiehet ovat aina valmiita kehittämään työnkuvaa yhdessä.

”Kukaan ei ole meillä rooliinsa sidottu. Jos vastavalmistunut rekrytoidaan vaikka kehittäjäksi, ei se tarkoita, että lopullinen paikka olisi kehittäjänä. Talo on mahdollisuuksia täynnä ja osaajien ammatilliseen kehitykseen panostetaan paljon!”

Osaajien markkinat ServiceNow-tekijöille

Atte näkee usein ServiceNow-työpaikkailmoituksia, joissa vaatimuksiin on listattu mm. usean vuoden kokemus koodauskielistä, osaamista tuotteen moduuleista sekä iso läjä erilaista nippelitietoa.

”On järjetöntä etsiä jotain kuuta taivaalta. ServiceNow-osaajat ovat edelleen todella harvassa, ja massiiviset vaatimuslistat karkottavat potentiaalisia hyviä hakijoita. Rohkaisisin kaikkia sellaisia hakemaan, jotka haluavat aidosti oppia uutta ja päästä bisnesteknologian kehittämisen ytimeen. Tekninen tausta ei siinä paljoa paina.”

 

Hoi, arvon lukija! Ovatko urakehitykseen liittyvät asiat ajankohtaisia? Etsimme nyt ServiceNow-kehittäjiä, jotka ovat valmiita tarttumaan asiakkaiden liiketoimintahaasteisiin ja synnyttämään tulevaisuuden ratkaisuja – ServiceNow’n avulla. Etsimme sinua, hyvillä vuorovaikutus- ja yhteistyötaidoilla varustettu ratkaisuhenkinen Tekijä!

Älä jää empimään – lue työstä lisää linkin kautta ja laita hakemuksesi tulemaan! Odotamme sinua jo!

Read these next

Cookies Settings