Kolmikirjaiminen yhdistelmä SAP ei välttämättä tuo mieleen jännitystä tai riemunkiljahduksia. Todellisuudessa SAP uravalintana saattaa tarjota juuri niitä, sillä töitä ja etenemismahdollisuuksia on tarjolla miltei rajaton määrä.

SAP on ollut useissa suomalaisissa yrityksissä sekä maailmalla toiminnanohjausjärjestelmänä jo kymmeniä vuosia – mutta miksi SAP on uravalintana edelleen kova juttu?

SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian HR-johtajana toimivan Pekka Makkosen mukaan tähän on useita syitä. Ensimmäisenä hän mainitsee, että SAP pyörittää maailmaa nyt ja tulevaisuudessa, joten se on tulevaisuuden työpaikkana varma.

”Esimerkiksi yli puolet maailman oluesta valmistetaan ainakin jossain määrin SAP-järjestelmän avulla. Kun verkkokaupasta tilattuja tuotteita liikkuu maailmalla, SAP-järjestelmät toimivat usein niiden kulmakivinä”, Makkonen kertoo.

Toiseksi Makkosen mukaan SAP tarjoaa osaajille rajattomat mahdollisuudet ympäri maailmaa ja mahdollisuuden kehittyä jatkuvasti.

”Koska SAP toimii globaalisti, SAP-duunia voi tehdä missä päin maailmaa tahansa. Tämä pätee Suomessakin toimiviin SAP-kumppaneihin, kuten Sofigateen: asiakkaina on yleensä myös isoja ja kansainvälisiä yrityksiä, joten verkostoitumaan pääsee laajasti.”

Makkosen mukaan SAP:n parissa työskentelevän tulee olla kiinnostunut teknologiasta, mutta ymmärtää myös yrityksen liiketoimintalogiikkaa ja prosesseja. Henkilön pitää olla myös valmis kehittämään osaamistaan, koska järjestelmät päivittyvät jatkuvasti.

”SAP-osaajien työtilanne näyttää tällä hetkellä erinomaiselta. Vientiä riittää varmasti”, Makkonen kiteyttää.

Sofigatella SAP-osaaja pääsee kehittämään ja kehittymään

Sofigate etsii parhaillaan joukkoonsa 15 uutta aikaansaavaa SAP-taituria. Sofigatella osaamisen johtamisesta vastaava Johanna Lähde on SAP-osaajan ominaisuuksista samoilla linjoilla Pekka Makkosen kanssa: SAP-ura sopii niille, joiden intohimona on oppia jatkuvasti uusia asioita ja kehittyä työssään. Myös liiketoiminnan tarpeet tulee osata kääntää teknisen ratkaisun muotoon.

Sofigate tiedostaa, että SAP:n osaajista on nyt kova kysyntä. Siksi he arvostavat SAP-osaajia erittäin korkealle.

”Uuden oppimista ja itsensä kehittämistä ei tietenkään tarvitse tehdä yksin. Tarjoamme tiimeillemme paljon erilaisia tapoja kehittää omaa osaamistaan ja kouluttautua teknologian ja johtamisen eri osa-alueilla, sekä yksin että yhdessä. Jokainen uusi työntekijä käy myös Sofigate-akatemian, jossa yrityksen toimintatavat ja -mallit tulevat tutuiksi”, Head of Talents Johanna Lähde sanoo.

Koulutus ja osaamisen vahvistaminen on tärkeää myös siksi, että SAP:n tuki vanhoille ECC-järjestelmille päättyy vuoden 2025 lopussa. Tämän jälkeen yritysten tulee päivittää oma SAP-järjestelmä S/4HANAan.

”Uudistunut SAP-teknologia tarjoaa vanhemmille SAP-konkareille sekä uusille osaajille jälleen mahdollisuuden työskennellä modernin ja johtavan teknologian parissa. Emme ole pelkästään SAP-talo, joten täällä pääsee työskentelemään hyvin eri taustoista tulevien ihmisten kanssa monissa erilaisissa projekteissa ja jakamaan osaamistaan.”

Sofigatelle on hiljattain perustettu myös oma SAP-liiketoiminta-arkkitehtitiimi. Lähteen mukaan etenemismahdollisuudet Sofigatella ovat erittäin laajat. Työskennellä voi esimerkiksi perinteisenä ratkaisukonsulttina, joka auttaa asiakasta käyttöönotossa ja ratkoo liiketoimintaongelmia. SAP-asiantuntija voi toimia myös asiakkaan muutosta käynnistävissä Business Design -toimeksiannoissa ja edetä arkkitehdiksi, projektipäälliköksi tai esimieheksi.

”Kuulostaa kliseeltä, mutta meillä vain taivas on rajana. Meillä esimerkiksi SAP-asiantuntijana aloittanut konsultti toimii nyt CTO-tason tehtävissä teknologiajohtajana.”

Oletko etsimämme SAP-haastaja? Haemme parhaillaan joukkoomme motivoituneita, bisnestä ymmärtäviä SAP-kykyjä. Oletpa sitten ansioituneempi asiantuntija tai tuoreempi tulokas, haluaisimme tutustua sinuun! Hakemuksen pääset lähettämään täältä.

Read these next

Cookies Settings