Ohjelmistoalan osaajista on Suomessa jo niin kova pula, että yritykset ovat perustaneet omia IT-koulutusohjelmia alanvaihtajille, jotka haluavat pysyä teknologisen kehityksen kärjessä. Helsinkiläinen Emmi Paro vaihtoi neurotieteen IT-alaan ja opiskeli ServiceNow-intensiivikoulutuksessa itselleen uuden ammatin ja työpaikan. 

Emmi Paro pohti viime keväänä, mitä oikein haluaa elämältään. Hän oli viettänyt useamman vuoden Helsingin yliopistolla ja tehnyt tutkimusta neurotieteen parissa.

”Aloin olla kyllästynyt akateemisen maailman hitauteen ja kankeuteen. Työni oli pääosin yksinäistä seinien sisällä puurtamista, kaipasin ihmisiä ympärilleni. Turhauduin, koska työni ei tuonut konkreettisia tuloksia, joilla voisin auttaa ihmisiä erilaisten haasteiden ratkaisemisessa”, Paro kertoo.

Tulevaisuus on teknologian osaajien

Emmi Paro löysi Sofigaten ja Academyn kahdentoista viikon ServiceNow-intensiivikoulutuksen googlettamalla. IT-koulutukseen etsittiin kunnianhimoisia alanvaihtajia, jotka halusivat kehittää uraansa teknisempään suuntaan. Emmi tunnisti itsensä kuvauksesta ja päätti hakea mukaan.

”Olin ollut tutkimukseni puolesta erilaisten softien ja teknologioiden kanssa jo tekemisissä. Oma kiinnostus aihetta kohtaan rupesi nopeasti kasvamaan. Uskon, että teknologian merkitys ihmisten elämissä tulee lisääntymään voimakkaasti tulevaisuudessa. Minua motivoi se, että voin auttaa muita teknologisiin haasteisiin vastaamisessa.”

Valmiita IT-guruja ei odoteta

ServiceNow-koulutukseen hakijan ei tarvitse olla valmis IT-alan asiantuntija. Monella Emmin opiskelukavereista ei ollut aiempaa IT-taustaa. Tärkeiksi opiskelun motivaattoreiksi hän nimeää aidon halun oppia sekä sitoutumisen koulutuksen aikatauluun ja tavoitteisiin.

”Koulutus on antoisa, mutta intensiivinen. Opetusta on joka arkipäivä ja tehtävää paljon. Hakijalla täytyy olla aito halu kehittyä, jotta jaksaa mukana kaksitoista viikkoa.”

Yhteisöllisyys ja inhimillisyys tekivät opiskelusta mielekästä

Emmi yllättyi siitä, miten paljon lyhyessä ajassa voi oppia. Tulevat esimiehet Sofigatelta olivat aktiivisesti läsnä opinnoissa ja vastaamassa opiskelijoiden kysymyksiin. Nyt kun varsinaisen työn aloittaminen on lähellä, hän odottaa tulevaa innolla.

”Oli helpottavaa kuulla esimiehiltä, että he eivät olettaneetkaan meidän olevan valmiita ammattilaisia kolmen kuukauden jälkeen. Oppiminen jatkuu nyt käytännön työssä. Työyhteisö vaikuttaa todella lämpimältä ja odotankin innoissani, että pääsemme laittamaan kädet saveen!”

Hän iloitsee myös siitä, että opiskelukavereista muodostui tiivis porukka ja heidän välilleen kannustava ryhmähenki.

”Se auttoi kyllä suuresti opinnoissa menestymistä. Sain tukea ja neuvoa, ja huumoria riitti.”

Uusi suunta elämälle kolmessa kuukaudessa

Kaikkia uranvaihtoa pohtivia Emmi rohkaisee aidosti kysymään, voisiko IT-alan uudelleenkoulutus olla se oma juttu.

”Kolme kuukautta on lopulta aika lyhyt aika elämässä. Jos on yhtään kiinnostusta näitä juttuja kohtaan ja kaipaa muutosta, kannattaa ehdottomasti hypätä mukaan. Iloitsin kovasti siitä, että koulutusohjelma oli suunniteltu tehokas oppiminen edellä. Vaikka koulutus oli intensiivinen ja lyhyt, se antoi eväitä koko loppuelämäksi.”

 

Kiinnostaako kiihdytyskaista uudelle uralle maailman innovatiivisimman softan maailmaan? Etsimme nyt yhteistyössä Academyn kanssa IT-hurjapäitä keväällä 2020 alkavaan ServiceNow-koulutukseen. Aloita IT-ura Sofigatella bisneksen ja teknologian leikkauspisteessä – hae mukaan tästä!

Read these next

Cookies Settings