Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueiden ammattilaisten arki helpottuu uuden teknologian myötä – Sofigate toimittaa 2M-IT:lle yhden maailman parhaista ICT-toiminnanohjausjärjestelmistä

Sofigate toimittaa uuden palvelunhallintajärjestelmän, integraatioalustan sekä puhelinjärjestelmät 2M-IT Oy:lle, joka tuottaa hyvinvointialueille ICT-palveluita. Tavoitteena on, että uudet järjestelmät sujuvoittavat hyvinvointialueiden työntekijöiden työtä ja parantavat siten esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien asiakaskokemusta. Tärkeässä roolissa on ICT-palvelutuotannon tehostaminen ja automatisointi teknologian avulla.

Kuudentoista hyvinvointialueen omistama ICT-palveluntarjoaja 2M-IT Oy ja Sofigate ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä 2M-IT:n ICT-toiminnanohjaukseen otetaan käyttöön maailman johtava palvelunhallintajärjestelmä ServiceNow. Sen ansiosta 2M-IT voi auttaa entistä tehokkaammin, nopeammin ja paremmin hyvinvointialueita ja niiden työntekijöitä tietotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä. Sopimus kattaa palvelunhallintajärjestelmän, alustan ohjelmistojen yhteiskäytölle ja puhelinjärjestelmät. Viisivuotisen sopimuksen arvo on yhteensä noin 7,9 miljoonaa euroa. Järjestelmien on määrä olla valmiina käyttöön tammikuussa 2024.

Tavoitteena sujuvammat sote-palvelut

Uudella järjestelmällä 2M-IT pyrkii palvelemaan asiakkaitaan yhtenäisesti ja sujuvasti sekä helpottamaan hyvinvointialueiden työntekijöiden arkea. Uudistus vaikuttaa eniten Pohjanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueisiin. Kaiken kaikkiaan 2M-IT:n palveluita käyttää noin 100 000 sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen työntekijää 16 hyvinvointialueella ympäri Suomen.

Uudistuksen tavoitteena on kehittää 2M-IT:n hyvinvointialueille tarjoamien IT-palveluiden tuotantoa ja asiakaskokemusta. Jos esimerkiksi verkkoyhteys tai tulostin ei toimi tai salasana on unohtunut, uusi järjestelmä mahdollistaa avun entistä nopeammin. Työn sujuvoituminen taas tarkoittaa entistä parempaa palvelua hyvinvointialueiden asukkaille”, kertoo Sofigaten alustaliiketoiminnan johtaja Janne Rekonen.

Automatisointi tehostaa työtä – läpinäkyvyys auttaa palvelujen kehittämisessä

Uudet järjestelmät automatisoivat 2M-IT:n palvelutuotantoa hyvinvointialueille. Automatisointi tehostaa toimintaa ja näkyy muun muassa tarkempana tilannekuvana ja digitalisoituvina palveluprosesseina. ICT-toimittajan manuaalinen työ vähenee ja yksittäisten häiriötilanteiden selvittelyyn kuluu vähemmän aikaa. Hyvinvointialueiden tietohallintojohtajat näkevät 2M-IT:ltä tilaamiensa palveluiden kokonaistilanteen ja voivat kehittää toimintaa tiedon perusteella.

Soteuudistuksen myötä 2M-IT:n palveluiden käyttäjämäärä hyvinvointialueilla kasvoi merkittävästi. Hoidamme 400 000 palvelupyyntöä vuodessa. On tärkeää virtaviivaistaa ja automatisoida myös IT-palveluita, jotta resursseja käytetään tehokkaasti. Sofigate valikoitui toimittajaksi kilpailutuksen jälkeen. Sofigate on vakuuttanut 2M-IT:n kokemuksellaan ja koetellulla ServiceNow:n käyttöönottomallilla”, sanoo 2M-IT Oy:n toimitusjohtaja Jari Nevalainen.

Palveluita hallinnoidaan jatkossa ServiceNow-automaatioalustan ja Enreach-puhelinjärjestelmään perustuvien ratkaisuiden avulla.

ServiceNow on maailman johtava palveluhallinnan ja työnkulkujen automaatioalusta. Automaatioalusta tarjoaa laajat valmiit toiminnallisuudet niin IT-palveluiden kuin asiakaspalveluidenkin kehittämiseen. Alustassa on myös paljon valmiita toiminnallisuuksia hyvinvointialuiden erilaisten tarpeiden kuten vaikkapa laitehuollon, henkilöstöpalveluiden ja vanhustenhoivan ratkaisuja varten. 2M-IT on johtava hyvinvointialuiden palveluiden asiantuntija ja tarjoaja, joten yhteistyön aloittaminen heidän kanssaan on meille erityisen hienoa. Sopimuksen myötä myös hyvinvointialueilla on mahdollisuus hankkia automaatioalusta myös omaan käyttöönsä 2M-IT:n kautta”, toteaa Sofigaten Janne Rekonen.

Lisätiedot:
Janne Rekonen
Vice President, Sofigate
+358405562782
janne.rekonen[a]sofigate.com

Etsi