Tässä blogisarjassa pureudumme Deloitten Global Human Capital Trends 2018 -tutkimukseen ja pohdimme aina kahta trendiä kerrallaan henkilöstön strategisen johtamisen ratkaisujen näkökulmasta (HCM, Human Capital Management). Ensimmäisessä osassa tarkastelimme johtamismalleja ja työntekijäverkostoja.

Toisessa osassa käsittelemme palkitsemismalleja ja kokemuksia. Ota kuppi kahvia ja pohdi kanssamme hetki!

Trendi 3. Uudet palkitsemismallit: personoituja, ketteriä ja kokonaisvaltaisia

Yksilöllisyyden trendi on nousussa. Siksi organisaatioiden tulee personoida palkitsemista ja tehdä siitä ketterää. Palkitseminen lähtee arvoista ja sen tulee olla kokonaisvaltaista.

Kun haluat muuttaa työkulttuuria, muokkaa palkitsemista. Rakenna kokonaisuus työn ja henkilön mukaan siten, että palkitseminen tukee myös liiketoiminnan strategiaa ja tavoitteita.

Käytännössä palkitsemispaketissa on sopiva yhdistelmä aineellista ja aineetonta palkitsemista. Se voi olla esimerkiksi erikoispalkkio tai kehitysprojektiin osallistuminen. Lisäksi työntekijät haluavat reiluutta ja avoimuutta. Onnistumisten palkitseminen nostaa innostusta ja työn imua – tuo siis esiin onnistumisia avoimesti!

Kokonaisvaltainen palkitseminen vaikuttaa lopulta myös sidosryhmiin – sijoittajiin, asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin.

Ratkaisu

Jotta ketterät ja kokonaisvaltaiset palkitsemismallit toimivat arjessa, tarvitaan HR-ratkaisu, joka mahdollistaa erilaiset palkitsemismenetelmät. Tämä onnistuu esimerkiksi Oracle HCM Cloud -palkitsemiskokonaisuudella.

Toteutat yksilö- ja ryhmäpalkitsemiset sekä rakennat tarvittavat hyväksynnät ja bonusmallit. Analytiikan avulla saat arvokasta tietoa ja voit kehittää palkitsemista oman tiekarttasi mukaisesti.

Trendi 4. Urista kokemuksiin: uudet polut

Yritykset kannustavat työntekijöitä keräämään oppimiskokemuksia ja tutustumaan uusiin rooleihin.

Organisaatiot ovat muuntamassa käytäntöjään joustavaan ”avoin ura” -malliin. Se tarkoittaa käytännössä toimeksiantoja, projekteja ja kokemusten tarjontaa staattisen uraetenemisen sijaan. Näin työntekijöiden on mahdollista oppia uusia taitoja nopeasti ja helposti. Tämän ansiosta organisaatiosi kykenee muuttumaan ja sillä on edellytyksiä kasvuun.

Ratkaisu

Jotta voit rakentaa arjessa työntekijöiden uusia polkuja fiksulla tavalla, tarvitset HR-ratkaisun, joka tukee eri toimeksiantoja ja projekteja.

Jos haluat luoda oppimisen ja kokemusten mahdollistajia, keskustelemme mielellämme kanssasi oppimisyhteisöjen rakentamisesta. Analytiikka tarjoaa mittarit oppimisiin ja uudet kokemukset ja oivallukset on mahdollista viedä henkilön kykyprofiilin.

Lisää trendejä ratkaisuehdotuksineen luvassa lähiviikkoina!

Kirjoittajat:
Sofigaten HCM-tiimin Tiina Hutzfeld, Niko Hölttä, Ville Kiviranta ja Anssi Koivuniemi pitävät jatkuvasti silmällä sekä kotimaista toimintaympäristöä että HCM-trendejä maailmalla. He sovittavat globaalit huippuratkaisut suomalaisiin olosuhteisiin ja käytäntöihin – ja haluavat olla asiakkailleen ketterä, luotettava ja pitkäaikainen kumppani.

 

Kuvassa vasemmalta lähtien Tiina Hutzfeld, Anssi Koivuniemi, Niko Hölttä ja Ville Kiviranta.
Osaamisen ja yhteistyön tuloksena syntyy hienoja makuelämyksiä.

 

Read these next

Cookies Settings