Voiko työhyvinvoinnin viedä strategiselle tasolle? Entä millaisen uuden merkityksen taitomme ja osaamisemme saavat, kun tekoäly ja robotiikka yleistyvät?

Tässä blogisarjassa pureudumme Deloitten Global Human Capital Trends 2018 -tutkimukseen ja tarkastelemme aina kahta trendiä kerrallaan henkilöstön strategisen johtamisen ratkaisujen näkökulmasta (HCM, Human Capital Management). Pohdimme käytännön keinoja, teknologiaa ja suomalaisia olosuhteita näiden trendien analysoinnissa.

Aiemmin olemme käsitelleet seuraavia trendejä:

Nyt pureudumme hyvinvoinnin ja tekoälyn trendeihin ja pohdimme, millaisilla teknologisilla ratkaisuilla niiden herättämiin tarpeisiin voi vastata.

Trendi 7: Hyvinvointi  strategia ja vastuu

Organisaatiot investoivat sosiaaliseen vastuuseen ja kykyjen johtamiseen. Jokainen meistä haluaa voida hyvin. Hyvinvointiohjelmien tulee olla kokonaisvaltaisia, koska raja työelämän ja vapaa-ajan välillä on häilyvä. Olemme ihmisenä kokonaisuus.

Hyvinvointiohjelmien tulee tukea henkilöstösi fyysistä, psyykkistä, taloudellista ja henkistä hyvinvointia. Tässä ei ole mitään uutta, mutta meitä jokaista on hyvä muistuttaa, mistä peruspalikoista on kyse, kun puhumme tuottavuudesta ja menestyksestä.

Olemme itse omassa organisaatiossamme vieneet työhyvinvoinnin strategiselle tasolle  ja rakentaneet valmennusohjelman, joka sisältää mm. liikunta-aktiviteetteja joogasta juoksuun ja henkilökohtaista valmennusta.  Näin parannamme tietotyöntekijöiden hyvinvointia, työssä jaksamista ja palautumista. Kerromme mielellämme hyvinvointiohjelmastamme lisää.

Ratkaisu

Millainen HR-ratkaisu tukee hyvinvoinnin strategista kehittämistä? On tärkeää, että ratkaisussa on hyvät ominaisuudet henkilöstöetujen hallintaan. Näin saat rakennettua toimivat ohjelmat, jota järjestelmä tukee erinomaisesti – on kyse sitten palkitsemisesta, työhyvinvoinnista tai osaamisen kehittämisestä.

Teknologiaratkaisun on myös tuettava kykyjen johtamista, mikä on olennaista, jotta työntekijä ja organisaatio voivat yhdessä saavuttaa kestävän kilpailuedun.

Trendi 8: Ihminen suurennuslasin alla

Tekoälyn, robotisaation ja automaation myötä osaamiset ja vaatimukset ovat muuttuneet organisaatioissa. Nyt taidoissa ja rooleissa painotetaankin sitä, missä ihminen on parhaimmillaan.

Ongelman ratkaisukyvyt, kognitiiviset taidot, eli tiedostaminen ja havainnointi, ja sosiaaliset kyvyt nostavat merkitystään. Suurin mahdollisuus tässä muutoksessa ei ole vain töiden uudelleenmuotoilulla tai rutiinitöiden automatisoinnilla. Koko työn rakenteet muotoillaan nyt perusteellisesti uusiksi organisaation, tiimien ja yksilöiden hyödyksi.

Ratkaisu

Jotta uudet työn tekemisen tavat toimivat myös käytännössä, tarvitaan HR-ratkaisu, jossa erimuotoiset tiimiverkostorakenteet osaamisineen ovat mahdollisia. Osaamisprofiilit mahdollistavat henkilöstön vahvuuksien hyödyntämisen. Ratkaisu voi myös sisältää kykyjen johtamiseen tarvittavia ominaisuuksia.

Keskustelemme mielellämme eri ratkaisuista. Tehdään yhdessä tiekartta henkilöstön strategiseen johtamiseen!

Lisää trendejä ratkaisuehdotuksineen luvassa lähiviikkoina.

Kirjoittajat:
Sofigaten HCM-tiimin Tiina Hutzfeld, Niko Hölttä, Ville Kiviranta ja Anssi Koivuniemi pitävät jatkuvasti silmällä sekä kotimaista toimintaympäristöä että HCM-trendejä maailmalla. He sovittavat globaalit huippuratkaisut suomalaisiin olosuhteisiin ja käytäntöihin – ja haluavat olla asiakkailleen ketterä, luotettava ja pitkäaikainen kumppani.

Kuvassa vasemmalta lähtien Tiina Hutzfeld, Anssi Koivuniemi, Niko Hölttä ja Ville Kiviranta.
Osaamisen ja yhteistyön tuloksena syntyy hienoja makuelämyksiä.

Read these next

Cookies Settings