Next Generation Performers -ohjelma tulevaisuuden tekijöille kuulostaa mahtipontisen hienolta. Mitä se ihan käytännössä tarkoittaa? Sofigaten NGP-ohjelmassa syksyllä 2019 aloittaneet Emil Vartiainen, Salla Maijala, Henri Lipsanen ja Rasmus Hietanen kertovat kokemuksistaan.

Sofigaten Next Generation Performers -ohjelma, lyhyesti NGP, on tarkoitettu nuorille työuraansa aloittaville tai sen alkutaipaleella oleville henkilöille. Kyseessä ei ole tyypillinen graduate-ohjelma, vaan ennemminkin laaja-alainen onboarding-ohjelma suoraan vakituisella työpaikalla. Kuulostaa hyvältä, eikö totta? Sitä se onkin!

Liiketoiminnan ja teknologian ammattilaiset auttavat asiakkaita yhdessä

Olet varmaan jo lukenut perussepustukset verkkosivuiltamme: yli 600 työntekijää, bisnesteknologia ja niin edelleen. Kokeillaanpa toisella tavalla.

Reilu puolet meistä on konsultteja. He ovat töissä jopa sataprosenttisesti asiakkailla, jossa he auttavat asiakkaita siirtymään kohti digitalisaation tuomia hyötyjä. On projektien vetäjiä, tietohallintojohtajia, ratkaisuarkkitehtejä ja vaikka mitä.

Sitten se hieman alle puolet meistä toteuttaa niitä teknisiä ratkaisuja. Emme ole ohjelmistotalo, joka vain koodaisi asiakkaille uusia sovelluksia. Tarjoamme asiakkaille maailman parhaita jo olemassa olevia sovelluksia ja alustoja, esimerkiksi ServiceNow, Salesforce tai SAP. Olet sitten orientoitunut liiketoimintaan tai teknologiaan, kaipaamme molempia työkavereiksemme. Sofigaten yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin pienentää liiketoiminnan sekä tietotekniikan välistä kuilua, ja siinä täällä on onnistuttu erittäin hyvin asiakkailta saadun palautteen perusteella.

Sofigate on perustettu täällä Suomessa, ja meillä on Espoon muhkean pääkonttorin lisäksi toimipisteet Pirkanmaan paratiisissa Tampereella sekä puolen Suomen Oulussa. Sofigate on merkittävä pohjoismainen tekijä, ja se toimii niin Ruotsissa kuin Tanskassakin. Mahdollisuuksia siis kansainvälisiin hommiin löytyy.

NGP:ssä oman porukkansa löytää heti

Niin se NGP, johon olet selvästikin hakemassa. Täällä ollaan kiinnostuneita henkilöstä, ei niinkään siitä, minkä koulutuksen olet käynyt. Asennetta ja työmoraalia pitää löytyä, mutta tähän meidänkin NGP-ryhmäämme mahtuu hyvin erilaisen polun käyneitä: on vastavalmistuneita ja muutaman vuoden työssä olleita, on koodareita ja liikkeenjohdon konsultoinnin taustan omaavia ja mahtuu mukaan jopa entinen ammattilaisgolffari.

Miltä kuulostaa, kun kerromme, että meidän NGP-porukkamme onboardingiin on kuulunut muun muassa fasilitointikoulutus, vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen hiomista, asiakasyrityksen tiloissa suoritettu case-harjoitus sekä paljon yhteisiä ilta-aktiviteetteja Sofigaten omasta akatemiasta puhumattakaan? Paljon todella hyödyllistä, konkreettista taitojen kehittämistä ja ryhmähengen muodostamista on sinullekin luvassa. Monessa paikassa uusilla työntekijöillä kestää pitkään päästä mukaan porukkaan, mutta täällä on saanut nopeasti muodostettua verkoston niin uusien työntekijöiden kuin pidempään talossa olleiden henkilöiden kanssa.

Omien projektien etsiminen starttaa ensimmäisten viikkojen aikana

Kuten jo aiemmin on tullut ilmi, NGP ei ole trainee- tai harjoitteluohjelma, vaan lähtölaukaus Sofigate-uralle. Oman projektin tai projektien etsiminen aloitetaankin jo ensimmäisten viikkojen aikana.

Tässä apuna ovat kokeneemmat sofigaattorit, jotka pyrkivät yhdistämään tulokkaiden osaamista ja mielenkiinnonkohteita sen hetkisiin asiakastarpeisiin. Osalle tuleva tiimi, oma polku sekä työtehtävät saattavat olla hyvinkin selkeitä, kun taas jotkut kokeilevat useampia toimeksiantoja ennen kuin löytävät oman paikkansa. Tässäkin vaiheessa ensimmäisten viikkojen aikana luoduista verkostoista kokeneempien sofigaattorien kanssa on korvaamaton hyöty.

Esimerkkejä syksyn 2019 NGP:läisten ensimmäisistä projekteista:

  • Asiakastyöpajojen fasilitointi
  • ServiceNow’n konfigurointi asiakasympäristöissä
  • Toiminnanohjausjärjestelmän uudistuksen UX-koordinointi
  • Bisnesteknologiamallin suomennosprojektin koordinointi
  • Sertifikaattien suoritus, kuten ServiceNow Admin, ITIL 4 sekä SIAM

Tunnista omat vahvuutesi – ja löydä oma paikkasi Sofigatella sekä työelämässä

Tärkeintä on päästä vauhtiin ja oppia tunnistamaan omia vahvuuksia sekä näyttää muille osaamisensa. Ja mikä parasta, Sofigatella pääset myös itse vaikuttamaan vahvasti omiin projekteihisi ja kehittymissuuntaasi.

Tukenasi ovat sadat sofigaattorit erilaisilla kokemuksilla varustettuna. Lisäksi sparrausapua löytyy niin valitsemastasi tiimistä, ensimmäisestä projektistasi kuin NGP-porukastakin.

Sinulla saattaa olla jo tiedossa unelmiesi toimiala, projekti tai saatat vielä hakea omaa urapolkuasi. Sofigatella pääset kaikissa tapauksissa kokeilemaan siipiäsi erilaisissa tehtävissä ja löytämään oman paikkasi työelämässä!

Seuraava NGP-ohjelma alkaa keväällä 2022 – lue lisää ja hae mukaan!

 

Kirjoittajat
Emil Vartiainen, Salla Maijala, Henri Lipsanen ja Rasmus Hietanen aloittivat Sofigatella syksyllä 2019 NGP-ohjelmassa.

Nyt Emil on ERP-järjestelmäprojektissa, jota toteutetaan Business Technology Design -menetelmällä. Salla puolestaan vastaa CRM-järjestelmän osan vaatimusmäärittelyvaiheesta sekä koordinoi UX-suunnittelua julkisen sektorin asiakkaalla. Rasmus toimii suomalaisen perheyrityksen muutosohjelman projektipäällikkönä sekä kehittää Sofigaten sisäisiä työkaluja muutos- ja datajohtamisen saralla. Henri tekee ServiceNown kehitystehtäviä usealle eri yritykselle ja vastaa muutaman asiakkaan kehitystehtävistä.

Read these next

Close
Cookies Settings