Päivitä SAP nyt!

23/10/2018

Nopeaa toiminnanohjausjärjestelmää ei kannata jäädä odottelemaan, sillä kohta on osaavista konsulteista pula.

SAP-toiminnanohjausjärjestelmien käyttäjiä ympäri maailman yhdistää yksi asia: tuki nykyiselle SAP-järjestelmälle loppuu vuoteen 2025 mennessä, ja asialle pitäisi alkaa tehdä jotakin. Käytännössä nyt on kuutisen vuotta aikaa päivittää oma SAP-järjestelmä S/4HANAan.

Saksassa voimakas käyttäjäyhdistys pyrkii painostamaan SAPia siirtämään takarajaa tuonnemmas. Vasta kymmenesosa sikäläisistä käyttäjistä on kiinnostunut viemään SAP-järjestelmänsä pilveen, ja silti siellä jo ensimmäiset konsulttitalot valittavat SAP-konsulttipulaa. Jos kaikki jättävät vaihtamisprojektin viime hetkeen, ei konsulttikysyntään välttämättä pystytä vastaamaan. Sama on edessä meillä Suomessakin.

Hoppua hieman lisää se, että toiminnanohjauksen siirto pilveen ei tapahdu ihan hetkessä. SAP-projektin kesto riippuu pitkälti sen sisällöstä sekä toimittajan kyvystä konseptoida asia. Keskikokoinen projekti voi mennä 6–8 kuukaudessa, mutta jos SAP on yrityksellä käytössä useassa maassa ympäri maailmaa, puhutaan jo vuosista. Sekin toki vaikuttaa projektin kestoon, miten asiakas haluaa vaiheistaa projektin kuluja eri vuosille. Halutaanko kaikki kehitysprojektit ja ponnistelut tehdä parissa vuodessa, vai jaetaanko se jopa neljälle tai viidelle viidelle vuodelle niin, että yrityksen tuloskunto pysyy hyvänä?

Monta hyötyä

Tietohallintojohtajien voi olla vaikea hahmottaa S/4HANA-alustan todelliset edut. Ensimmäinen hyöty on se, jolla järjestelmää on tähänkin asti myyty: saat nopean muistinvaraisen HANA-tietokannan, jonka voi viedä pilveen. Muistinvaraisuus tietokannassa tarkoittaa reaaliaikaisuutta. Käytännössä se nopeuttaa monenlaisia asioita, kuten analytiikan ja raporttien tekoa.

Käyttökokemus muuttuu myös. SAPin loppukäyttäjä, joka on saanut kärsiä viimeiset parikymmentä vuotta huonosta käyttöliittymästä, saa nyt ihan uudenlaisen tavan tehdä työtä.

Mutta sitä puolta ei mielestäni tällä hetkellä oikein osata tuoda esiin, että S/4HANA on myös loistava sekä kehittyvä innovaatioalusta, jonka päälle yritys voi tuoda aivan uudenlaisia sovelluksia ja palveluita, kuten IoT:tä, tekoälyä ja ohjelmistorobotiikkaa.

Vastikään saimme valmiiksi Alma Median S/4HANA-projektin. Välittömästi hyvin menneen hankkeen jälkeen aloimme miettiä esimerkiksi sitä, minkälaisia taloushallinnon komponentteja järjestelmään tuodaan niin, että saadaan kaikki hyöty irti digitalisoinnista ja päivitetään Alma Median taloushallinto 2020-luvulle.

Pilveen

Projektin luonteeseen vaikuttaa sekin, minkälaiseen S/4HANAan yritys siirtyy. ”Hanoitetaanko” ympäristö ja jatketaan on premise -tyyppisellä oman konesalin ratkaisulla vai viedäänkö järjestelmä samalla pilveen? On tosi tärkeää osata kertoa myös liiketoiminnalle siitä, miten sen prosessit muuttuvat uudistuksen myötä.

Kumppanuuden pitää olla pitkäaikaista ja kestävää. Kumppanilla pitää olla kykyä kehittää teknisen ydintyön lisäksi muitakin asioita ja että osaamista myös kaikissa muissa IT-johtamisen palveluissa ja sen työkaluissa, sekä tavassa tehdä työtä – Way of Workingissä. Näin pystytään pitämään kehityskulut hallinnassa ja palvelujen innovaatiotoiminta vauhdissa.

Jos yrityksissä vielä osin emmitään ja mietitään investoinnin järkevyyttä, julkishallinnossa on jo alettu siirtää palveluja tietyiltä osin julkiseen pilveen. Se on vahva signaali muun muassa pilven hyötyjen ja tietoturvan puolesta. Nyt vain yrityksetkin reippaasti mukaan!

Kiinnostuitko? Pirauta minulle ja pyydä S/4HANAn evaluointipaketti! Tulemme tekemään yrityksenne nykyisen SAP-ympäristön kuntokartoituksen ja laadimme suunnitelman, josta käy ilmi, mitä liiketoimintahyötyjä hankkeesta saatte, mitä projekti maksaa ja kauanko se kestää.

Tomin vinkit:

  1. Älä vie vanhan ERP-järjestelmän prosessien pullonkauloja uuteen järjestelmään. Mieti ajoissa myös prosessien automatisointia.
  2. S/4HANA-transformaatioprojekti ei ole pelkkä IT-projekti, vaan sen pitää olla aina myös bisnesprojekti. Tee roadmap siitä, miten prosessit muuttuvat, miten alustaa hyödynnetään jatkossa, ja mitä hyötyä siitä on eri liiketoiminnoille.
  3. Muista huolehtia loppukäyttäjien kouluttautumisesta, oppimistyökalujen käyttöönotosta ja muutoksenhallinnasta käyttöliittymän suhteen.
  4. Ammattimainen muutoksenhallinta on tärkeää hankkeelle muutenkin. Laadi suunnitelma muutoksenhallinnan tavoitteista, mittareista ja siitä mitä tapahtuu ja koska hankkeen aikana.

Lisätietoja:

Tom Sandell

Head of Sales Operations

Sofigate Business Technologies Oy

GSM. +358 40503 0355

tom.sandell@sofigate.com

Read these next