Hyppää sisältöön

Alma Media valitsi Sofigaten SAP-kumppanikseen

Bisnesteknologiaan ja digitalisaation johtamiseen erikoistunut Sofigate ja mediakonserni Alma Media Oyj ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Sofigate uusii Alma Median talouden toiminnanohjausjärjestelmän SAP:n viimeisimpään, pilvipohjaiseen SAP S/4HANA-tuotteeseen. Sofigate toimii Alma Median kumppanina myös SAP Business Warehousen raportoinnin ratkaisussa. Sopimus kattaa myös järjestelmän jatkuvat palvelut.

Sofigate vahvisti tammikuussa tarjoamaansa hankkimalla toiminnanohjausjärjestelmiin erikoistuneen Headstartin, joka on erikoistunut pilvipohjaisiin liiketoimintaratkaisuihin. Nyt uusi liiketoimintayksikkö aloittaa yhteistyön Alma Median kanssa ja auttaa mediakonsernia siirtämään talouden toiminnanohjausjärjestelmänsä pilveen.

Alma Media päätyi valitsemaan Sofigaten kumppanikseen, koska yhtiö halusi saada SAP-ratkaisun yhden luukun periaatteella.

”Halusimme keskitetyn ratkaisun, jossa sekä alusta että kapasiteettipalvelut ovat yhden toimittajan vastuulla. Olemme innoissamme saadessamme päivittää SAP-moottorin viimeisimmän teknologian päälle”, sanoo Alma Median talousraportoinnista vastaava johtaja Taru Lehtinen.

Lehtisen mukaan viimeisimmän SAP-version käyttöönottamisen ja pilveen siirtymisen myötä Alma Media saa toimintojensa taustalle tehokkaamman ja nopeamman tietokannan sekä yksinkertaisemman tietomallin. Niiden avulla yhtiö voi lähteä kehittämään talousraportointia ja johdon raportointia eteenpäin.

”Meille oli tärkeää valita sopivan kokoinen toimija, jonka palvelukokonaisuus erottui edukseen. Koimme, että meitä kuunnellaan ja tarpeisiimme mukaudutaan riittävän ketterästi ilman turhaa byrokratiaa”, Lehtinen sanoo.

Alma Media uudistaa toiminnanohjausjärjestelmänsä ensimmäisten joukossa, sillä Suomessa vasta muutama yhtiö käyttää uusinta SAP S/4HANA-järjestelmää. Tulevina vuosina vastaavanlaisia järjestelmän uudistuksia tulee olemaan Suomessa paljon, kun SAP-asiakkaat siirtyvät vaiheittain S/4HANA:n käyttäjiksi.

”Alma Media on merkittävä ja vahvasti liiketoiminnassaan digitalisoituva pörssiyhtiö, joka pääsee nyt siirtymään talouden ja liiketoiminnan ohjauksessaan seuraavalle tasolle. Se saa uuden ratkaisun myötä nopeasti oikea-aikaista ja yhdisteltävissä olevaa tietoa ja raportointia, jolloin myös liiketoimintapäättäjät saavat reaaliaikaisempaa tietoa päätöksenteon tueksi”, sanoo Sofigaten Business Technologies -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Pasi Mantila.
Projekti on jo käynnistynyt järjestelmän ja palveluiden osalta. Kokonaisuus on tarkoitus saada tuotantoon viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja

Pasi Mantila
Business Technologies -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja
Puh. +358 50 330 9992
pasi.mantila (at) sofigate.com

Etsi