Hyppää sisältöön

Sofigate ja Benemen kehittävät uuden puhekanavaratkaisun parantamaan organisaatioiden palvelutuotantoa

Puhelinjärjestelmät sulautuvat osaksi palvelualustoja

Puhelinjärjestelmien hallinta on usein irrallaan yrityksen muista asiakas- ja palveluhallintajärjestelmistä. Sofigate ja Benemen vastaavat haasteeseen tarjoamalla uuden SaaS-pohjaisen ratkaisun, joka säästää resursseja, tehostaa tiedonkulkua ja parantaa palvelutuotannon laatua sekä asiakaskokemusta.

Monissa yrityksissä puhe- ja datapalvelut ovat oma kokonaisuutensa ja erossa muista järjestelmistä, joissa asiakastietoa tai -viestintää hallitaan. Asiakaspalvelussa arkipäivää saattaa olla vielä edelleen se, että puheluja varten on yksi järjestelmä ja asiakkuuden hallintaa sekä palvelutuotantoa varten toinen. Yrityksen myyjä taas ei näe CRM:stä, kuka on ollut asiakkaaseen yhteydessä puhelimitse ja milloin.

Sofigate ja Benemen vastaavat haasteeseen tuomalla puhekanavaratkaisun saumattomaksi osaksi CRM- ja palvelunhallintajärjestelmiä. Nyt käynnistyvän yhteistyön tarkoitus on integroida Benemenin puhe- ja dataratkaisut osaksi Sofigaten teknologiapalvelujen tarjoamaa. Sofigate hyödyntää ServiceNow’n ja Salesforcen teknologiaa palveluautomaation kehittämisessä ja työn tehostamisessa asiakkailleen.

Asiakkaan kannalta uudistus tarkoittaa sitä, että jatkossa esimerkiksi asiakaspalveluorganisaation työntekijöiden käyttäjäkokemus ja työteho paranevat. Puhelut hoituivat samassa järjestelmässä kuin muutkin asiakaspalvelun kannalta olennaiset toiminnot, ja niistä kertyvä data saadaan myös läpinäkyvästi tallennettua samaan paikkaan.

Esimerkiksi käyttäjätukea tarjoava yritys voi ratkaisun avulla muodostaa erilaisia asiakasryhmiä ja varmistaa, että vaikkapa VIP-asiakkaiksi luokitellut puhelut tulisivat jonon ohi.

”Ratkaisulla autamme asiakkaitamme kehittämään oman asiakaspalvelunsa laatua: sisään tulevan puhelun perusteella asiakas, ja mahdollisesti myös syy yhteydenottoon, voidaan tunnistaa palvelunhallinnanjärjestelmissä jo ennen puheluun vastaamista. Uusi palvelutarjoamamme myös pienentää asiakkaidemme vaivaa sekä riskiä, joita liittyy eri järjestelmien integrointiin. Sofigate ottaa kokonaisvastuun ohjelmistojen yhteensovittamisesta ja siihen liittyvästä tuesta, jolloin asiakas voi keskittyä palvelutuotannon ydinasioihin”, sanoo Sofigatella uudesta palvelutarjoamasta vastaava johtaja Antti Erkama.

Yhteistyön on määrä helpottaa Sofigaten asiakkaiden elämää myös koko data- ja puhepalvelupalvelujen järjestämisessä. Koska Benemen on puhelinoperaattori, asiakkaat voivat tilata yhteistyön kautta samalla kaikki tarvittavat data- ja puhelinpalvelut, esimerkiksi SIM-kortit koko henkilöstölle asiakaspalvelujärjestelmien uudistamisen yhteydessä.

”Puhuminen on aina ollut keskeisin kommunikaation muoto. Se on sitä myös jatkossa, koska puhumalla voidaan asiakaspalvelutilanteeseen tuoda inhimillisyyttä ja tunnetta. Tarjoamme markkinoiden älykkäintä puheteknologiaa, jolla parannetaan yritysten, ihmisten ja asiakkaiden välistä dialogia. On aika modernisoida puhuminen, ja olemme tämän alueen edelläkävijä”, kertoo myyntijohtaja Heikki Veijola Benemeniltä.


Lisätiedot:

Antti Erkama, Business Executive, Sofigate
Puh. 040 756 3954
antti.erkama[a]sofigate.com

Heikki Veijola, Head of Sales, Benemen
Puh. 040 922 6029
heikki.veijola[a]benemen.com

 

Sofigate on bisnesteknologian muutokseen erikoistunut asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme kehittämään liiketoiminnan ja teknologian yhteispeliä: suunnittelemaan, rakentamaan ja toteuttamaan liiketoimintaa tukevia teknologiaratkaisuja. Hyödynnämme edelläkävijöiden alustoja, kuten ServiceNow, Salesforce, Oracle, SAP ja Google Cloud. Palveluksessamme on 600 johtamisen ja bisnesteknologian ammattilaista Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Benemen on uuden aikakauden teleoperaattori, joka toimittaa älykkäitä ja oppivia pilvipohjaisia kommunikaatiopalveluita keskisuurille ja suurille yrityksille. Yhdistämällä kaikki yrityksen kommunikaatiokanavat yhteen palveluun Benemen auttaa yrityksiä parantamaan asiakaspitoa, lisäämään myyntiä, parantamaan operatiivista tehokkuutta ja pienentämään telekommunikaatiokustannuksia. Benemenin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja toiminnan pääpaino on Pohjoismaissa.

Etsi