Hyppää sisältöön

Tuuli Kousa rakentamaan Sofigatesta Pohjoismaiden johtavaa bisnesteknologiayritystä

Bisnesteknologiayritys Sofigate on kasvanut nopeasti yli 100 miljoonan euron liikevaihdon yritykseksi, jolla on 650 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa, ja yhtiön tavoitteena on 500 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2025. Sofigate vauhdittaa kasvuaan ja kansainvälistymistään nimittämällä markkinointi- ja viestintäjohtajakseen Tuuli Kousan, jolla on monipuolinen kokemus viestinnästä, brändinrakennuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. 

Sofigaten kasvu ja kansainvälisen tunnettuuden kasvattaminen edellyttävät vahvaa näkemystä markkinoinnin ja viestinnän johtamiseen. Sitä Sofigatelle tuo markkinointi- ja viestintäjohtaja Tuuli Kousa, joka toimi seitsemän vuotta OP Ryhmän johtotehtävissä. Vuosina 2018−2021 hän vastasi OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtajana finanssiryhmän viestinnästä, brändeistä, yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta.

”Seitsemän OP-vuoden jälkeen kaipasin uusia haasteita ja takaisin kansainvälisempään toimintaympäristöön. Innostuin Sofigatessa kohtaamastani energiasta ja kunnianhimosta. Sofigate haluaa jättää jälkensä yhteiskuntaan bisnesteknologian johtamisen uudistajana. On kiinnostavaa päästä oppimaan uusi toimiala ja hyödyntämään osaamistani Sofigaten seuraavan kasvuvaiheen rakentamisessa”, Tuuli Kousa sanoo.

Aiemmin Kousa on työskennellyt asiantuntija- ja johtotehtävissä SanomaWSOY:ssä, Neste Oilissa, Gummeruksessa ja Milttonissa. Lisäksi hän on toiminut ministerin erityisavustajana sekä lukuisissa luottamustehtävissä Helsingin kaupunkikonsernissa ja kulttuurin ja korkeakoulutuksen alueella. Tällä hetkellä Tuuli Kousa toimii muun muassa Tanssin talon puheenjohtajana, ja vuosina 2017−2019 hän toimi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

“Sofigaten tavoite on kasvaa bisnesteknologian ajatusjohtajaksi Pohjoismaissa. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää vahvempaa brändiä, johon yhdistyy Sofigaten yhteisöllisyys, sekä rohkeampaa ja strategisempaa otetta viestintään. Tuulista löysimme parhaan johtajan tälle työlle, ja on ilo saada Tuuli työparikseni rakentamaan Sofigatesta kansainvälisen tason edelläkävijäbrändiä ja työllemme yhä vahvempaa vaikuttavuutta”, Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila sanoo.

Sofigaten markkinointia aiemmin johtanut Jari Raappana keskittyy jatkossa strategisten hankkeiden johtamiseen, erityisesti epäorgaanisen kasvun strategian toteuttamiseen.

Lisätiedot:
Tuuli Kousa, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Puh. 050 543 7374

tuuli.kousa[a]sofigate.com

Etsi