Hyppää sisältöön

Raute valitsi Sofigaten kumppanikseen palveluhallinnan ja -automaation digitalisoinnissa

Maailmanlaajuisesti toimiva teollisuusyritys Raute hakee automaatiosta vauhtia työkulkujen tehostamiseen ja palvelujen kehittämiseen entistä kilpailukykyisemmiksi. Sofigate auttaa Rautea eteenpäin digitalisaatiomatkalla ja ServiceNow-teknologia-alustan hyötyjen valjastamisessa.

Lahdesta lähtöisin oleva suomalainen Raute on maailman ainoa yritys, joka tarjoaa asiakkailleen koko tehtaan kattavia teknologiaratkaisuja vanerin, viilun ja laminoidun viilupuun tuotantoon. Yhtiö hakee kasvua ja haluaa auttaa asiakkaitaan tekemään metsävarojen tuotannosta vastuullista sekä kannattavaa.

Yksi keskeinen askel strategiassa on parantaa operatiivisten prosessien ja palvelujen tehokkuutta sekä laatua digitalisaatiota hyödyntämällä. Siksi Raute halusi kumppanin ja teknologia-alustan, jonka avulla palveluautomaatiota voisi kehittää mahdollisimman laajasti, niin sisäisissä tukifunktioissa kuin liiketoiminnassakin. Kumppaniksi valikoitui Sofigate ja teknologiaksi ServiceNow, maailman johtava työkulkujen digitalisoinnin alusta.

Miten autamme organisaatioita tehostamaan arkea ja kasvattamaan liiketoimintaa? Tutustu palveluihimme

”Olemme Rautella globaalien toimintojen kehittämispolulla, ja sen työn tukemiseen halusimme vahvan osaajan erityisesti tietohallinnon palveluprosessien kehittämiseen. Sofigaten liiketoimintalähtöinen näkemys IT-palveluista ja ServiceNow-osaaminen tekivät valinnasta kohtalaisen helpon meille”, kertoo Rauten tietohallintojohtaja Lasse Puoskari.

Rauten ja Sofigaten yhteistyö alkaa tietohallinnon palvelujen digitalisoinnista työntekijöille globaalisti. Samalla yritys voi kehittää IT:n sisäisiä prosesseja. Tavoitteena on hyödyntää jatkossa ServiceNow-alustaa ja Sofigaten osaamista myös muiden liiketoiminta-alueiden tehostamiseen.

”Näemme paljon potentiaalia kehittää prosesseja yhteneväisen digitaalisen alustan avulla yhdessä liiketoiminnan kanssa. Automaatiolla voimme digitalisoida paljon olemassa olevia manuaalisia prosesseja.  Näin tehostamme toimintoja ja varmistamme palvelujen tasalaatuisuuden Rautella − niin sisäisille kuin ulkoisillekin asiakkaille”, Puoskari jatkaa.

Mahdollisuus kasvattaa kilpailuetua

Sofigaten ServiceNow-liiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Rekonen näkee, että oikein hyödynnettynä ServiceNow-alusta tarjoaa Rauten kaltaiselle teollisuuden edelläkävijäyritykselle mahdollisuuden kasvattaa kilpailuetua entisestään.

”ServiceNow on Rautelta älykäs valinta, sillä jatkuvasti kehittyvä, pilvipohjainen globaali alusta auttaa sekä parantamaan työn tehokkuutta että kehittämään uusia palveluja. Olennaista on tapa, jolla teknologiaa hyödynnetään muutoksen aikaansaamiseksi. On huomioitava myös ihmiset, prosessit ja muutoksen johtaminen. Tässä ajatuksemme kohtaavat erinomaisesti: Raute on sitoutunut tarjoamaan sekä asiakkailleen että omille työntekijöilleen laadukkaampia palveluja ja parempaa arkea”, Janne Rekonen sanoo.

Sofigate on kehittänyt ServiceNow-teknologiaan pohjautuvia palveluja yli 10 vuotta, ensimmäisenä yrityksenä Pohjoismaissa. Keväällä 2021 ServiceNow valitsi Sofigaten parhaaksi kumppanikseen Euroopassa.

Lisätiedot:

Janne Rekonen, johtaja, Sofigate
janne.rekonen[a]sofigate.com
Puh. 040 556 2782

Etsi