Julkisen pilven markkinat käyvät kuumana, ja asiakasorganisaatioissa on kasvava tarve Google Cloud -osaajille. Sofigate järjestää yhteistyössä Academic Workin ja AW Academyn kanssa Google Cloud -osaajien koulutuksen, joka kestää 12 viikkoa. Kurssin lopuksi osallistujat työllistyvät Sofigatelle. Kurssi on osallistujille maksuton.  

Google Cloud -osaajat ovat kiven alla, eikä osaajien tarve ole vähenemässä tulevaisuudessa. Arviolta seuraavat 5–10 vuotta kysyntä ylittää tarjonnan osaajamarkkinoilla. Erityisesti Suomen suurimmat top 100 -yritykset tarvitsevat nyt ja lähitulevaisuudessa Google Cloud -osaajia, kertoo Sofigaten julkisen pilven liiketoiminnan hankejohtaja Sakari Hyppänen 

Koulutus on osa Sofigaten tavoitetta rakentaa 50 sertifioidusta Google Cloud ammattilaisesta koostuva osaamiskeskus 

”Meillä on rohkeita tavoitteita, jotka vaativat rohkeita liikkeitä. Tämä koulutus on yksi niistä. Sofigate ja Google Cloud ovat molemmat suhteellisen uusia pelaajia julkisen pilven markkinassa. Kun kaksi haastajaa liittää voimansa yhteen, siitä syntyy jotain poikkeuksellistaHyppänen sanoo.  

Google Cloud -osaajaksi 12 viikossa 

Sofigaten kumppanina koulutusohjelmassa toimii Academic Work, jonka AW Academy on erikoistunut alanvaihtajille suunnattuihin, yritysten tarpeisiin räätälöityihin intensiivikoulutuksiin. AW Academy rakentaa Google Cloud osaajien koulutuksen Sofigaten tarpeiden pohjalta ja Academic Work hoitaa kurssiosallistujien rekrytoinnin 

”Emme edellytä kurssihakijoilta tiettyä taustaa, mutta osallistujien valinnassa painotamme oppimiskykyä, motivaatiota sekä yleisiä kyvykkyyksiä, joita konsultin työssä Sofigatella tarvitaanAW Academyn Brand Manager Vilja Saikkonen sanoo.  

Google Cloud -koulutuksen hakuaika alkaa 1.3.2021, ja osallistujat valitaan toukokuun lopussa.  

Kurssi alkaa neljän viikon itsenäisillä esiopinnoilla, joiden tarkoituksena on saada kaikki osallistujat samalle tasolle. Esiopintojen jälkeen 21.6. siirrymme intensiivikoulutukseen, jonka kesto on 12 viikkoa, Saikkonen jatkaa.  

Kurssin lopuksi osallistujat aloittavat konsultteina Sofigatella Academic Workin kautta, ja vuoden työskentelyn jälkeen Sofigatella on mahdollisuus rekrytoida osaajat omille listoilleen. 

SofigateAcademic Work ja AW Academy ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä muiden teknologioiden osaajien koulutuksessa, ja meillä on kokemus siitä, että tämä tapa toimii. Tämä on hyvä silta Sofigatelle saada kaivattuja Google Cloud -osaajia, Hyppänen sanoo 

Fakta:  

  • Google Cloud Platform on julkisen pilven alusta, joka mahdollistaa innovatiivisten ratkaisujen kehittämisen ja tiedon tallentamisen ja analysoinnin rajattomasti skaalautuen. Google Cloudilta löytyy valmiita työkaluja datan valjastamiseksi liiketoiminnan hyödyksi mukaan lukien keinoäly- ja koneoppimisratkaisut. Google Cloud Platformilla voidaan saavuttaa kustannustehokkuutta ja nopeuttaa ratkaisukehitystä uudistamalla IT-infrastruktuuri ja liiketoimintasovellukset. Alustalle rakennettu moderni data-alusta auttaa tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä. Lisäksi suomalaisilla asiakkailla on mahdollisuus valita datansa säilytyspaikaksi Haminan datakeskus, joka toimii erittäin energiatehokkaasti ja alhaisella latenssilla.
     
  • Sofigate on bisnesteknologian muutosjohtamiseen erikoistunut yritys, jolla on palveluksessaan Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa noin 600 työntekijää. Sofigate auttaa asiakkaitaan kehittämään liiketoiminnan ja teknologian yhteispeliä: suunnittelemaan, rakentamaan ja toteuttamaan liiketoimintaa tukevia teknologiaratkaisuja. Yritys hyödyntää maailman johtavia teknologia-alustoja, kuten ServiceNow, Salesforce, Oracle, SAP ja Google Cloud.
     
  • Academic Work ja AW Academy ovat jo vuodesta 2015 helpottaneet osaajapulaa kouluttamalla ja työllistämällä alanvaihtajia uudelle uralle yritysten tarpeisiin räätälöitävillä intensiivikoulutuksilla. Testeihin ja haastatteluihin perustuvassa rekrytointiprosessissa ratkaisevat taustan sijaan motivaatio, oppimiskyky, asenne ja persoona. Kiihdytettyyn oppimiseen perustuvan intensiivikoulutuksen jälkeen vastavalmistuneet osaajat saavat vakituisen työpaikan Academic Workilta ja aloittavat työskentelyn asiakasyrityksessä. AW Academy toimii myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa ja yhteensä koulutuksista on valmistunut jo yli 1700 osaajaa. Academic Work toimii lisäksi myös Tanskassa ja Sveitsissä. 

 

Kouluttaudu ja työllisty Google Cloud -osaajaksi Sofigatelle! Hakuaika on 1.3.–11.4. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!   

 

 

Read these next

Cookies Settings