Hyppää sisältöön

Julkisen pilven käyttö kasvaa nopeasti – Sofigate vastaa kysyntään Google Cloud -kumppanuuden avulla

Sofigate aloittaa kumppanuuden Googlen Cloudin kanssa ja ryhtyy rakentamaan Pohjoismaihin Google Cloud -osaamiskeskusta. Uuden liiketoiminta-alueen tavoite on yhdistää digitaalisen transformaation johtamisen ja julkisen pilven palvelut.

Julkisen pilven markkina kasvaa noin 17 prosentin vuosivauhtia, Gartner arvioi Wordwide Public Cloud Service Revenue -ennusteessaan. Myös Pohjoismaissa kysynnän kasvu on nopeaa, vaikkakin toistaiseksi julkipilvi muodostaa tutkimusten mukaan vain noin 25 prosentin osuuden IT-budjeteista.

Julkinen pilvi tarjoaa yrityksille ja organisaatioille paitsi kustannustehokkuutta ja joustavuutta myös mahdollisuuden rakentaa liiketoimintaa datalähtöisesti. Päätökset, toimenpiteet ja innovaatiot on kyettävä tekemään entistä ketterämmin datan pohjalta.

Myös monipilvi- ja hybridipilvistrategioiden suosion kasvu muokkaa markkinaa. Jotta yritykset menestyvät liiketoiminnan digitaalisessa transformaatiossa, ne tarvitsevat teknologiaratkaisujen ja -osaamisen lisäksi bisnesteknologian johtamisosaamista.

Sofigate vastaa tarpeisiin aloittamalla kumppanuuden Google Cloudin kanssa. Sofigaten uuden julkipilviliiketoiminnan tavoitteena on auttaa asiakkaita uudistamaan liiketoimintansa nopeasti yhdistämällä julkipilven teknologia, sertifioidut osaajat ja selkeästi määritellyt johtamismallit.

“Sofigate on haastaja markkinassa. Olemme tunnistaneet asiakkaissamme tarpeen yhdistää liiketoiminnan transformaatiokyvykkyys julkisen pilven teknologiaan. Siksi olemme käynnistäneet kehittämisohjelman, jonka päämääränä on rakentaa Sofigatelle yli 50 sertifioidusta Google Cloud -ammattilaisesta koostuva osaamiskeskus. Tämä tarjoaa nykyisille työntekijöillemme mielenkiintoisia kehittymismahdollisuuksia ja luo myös uusia työpaikkoja“, kertoo Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila.

”Kun yhdistämme Sofigaten liiketoiminnan muutososaamisen Google Cloudin mahdollisuuksiin, autamme asiakkaitamme siirtymään pilveen ja ratkaisemaan heidän liiketoimintansa tärkeimmät haasteet”, sanoo Markus Hongisto, Google Cloudin Suomen maajohtaja.

Sofigaten Google Cloud -liiketoiminta-alueen palvelut keskittyvät julkisen pilven hallintaan, johtamiseen, optimointiin sekä data- ja analytiikkapalveluihin. Yritys auttaa asiakkaitaan myös siirtämään infrastruktuuria ja työkuormia julkiseen pilveen sekä modernisoimaan SAP:ia ja sovelluksia.

Lisätiedot:

Sakari Hyppänen, Sofigate
Johtaja, Think Big Go Big Cloud -ohjelma
Puh.  040 350 1057
sakari.hyppanen[a]sofigate.com

Etsi