Hyppää sisältöön

Investoinnit automaatioon kovassa kasvussa – palvelujen automatisoinnin iso pyörä on nyt liikkeellä

Suomalaiset suuryritykset ja julkisen sektorin organisaatiot investoivat nyt voimakkaasti palveluautomaatioon ja maailmanluokan alustateknologiaan, kertoo digitalisaation johtamiseen erikoistunut asiantuntijayritys Sofigate.

Palvelujen automatisoinnista on tullut yrityksille välttämättömyys, joka näkyy nyt teknologia-alustainvestointien merkittävänä kasvuna. Suuryritykset ja julkishallinnon organisaatiot satsaavat siihen, että palveluista tulee digitaalisia ja niiden taustalla pyörivistä prosesseista automaattisia, läpinäkyviä ja tehokkaita.

Sen sijaan, että palveluautomaation ratkaisuja rakennettaisiin itse, trendi on valita ServiceNow’n tai BMC:n kaltainen valmis teknologia-alusta, joka kehittyy jatkuvasti. Esimerkiksi maailman innovatiivisimpien yritysten joukkoon nimetty ServiceNow satsaa tuotekehitykseensä satoja miljoonia dollareita vuosittain.

”Pistemäisten teknologiaratkaisuiden aika on ohi. Prosessien pitää olla helposti kytkettävissä toisiinsa läpi organisaation ja datan hyödynnettävissä kaikkialla. Nyt automaatiosta tehdään totta isolla kädellä ja merkittävillä investoinneilla. Kenelläkään ei ole varaa rakentaa infrastruktuuria itse, vaan pohjaksi valitaan maailmanluokan alusta, joka kantaa vielä vuosienkin kuluttua”, kertoo Sofigaten Services-liiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Rekonen.

Sofigate arvioi, että palveluautomaatiomarkkina kaksinkertaistuu Suomessa muutamassa vuodessa. Sofigaten omassa liiketoiminnassa markkinatilanne näkyy nyt vahvasti: Sofigaten Services-liiketoiminta-alue kasvoi viime vuonna 30 prosenttia, ja Sofigate arvioi pelkästään tämän alueen liikevaihdon nousevan seuraavan kahden kolmen vuoden aikana 100 miljoonaan euroon.

Sofigaten palveluautomaatioasiakkaisiin lukeutuvat muun muassa YIT:n, Valtorin, OP:n, Valmet:n, H&M:n, Assa Abloyn ja Finavian kaltaiset organisaatiot. Asiakkaat hakevat investoinneista nopeita takaisinmaksuja työn tehostumisena ja erinomaisena asiakas- ja työntekijäkokemuksena.

Automaatioaalto vaikuttaa työllisyystilanteeseen: teknologiaosaajille kova tarve

Palveluautomaation nousu näkyy myös alan työllisyystilanteessa: esimerkiksi ServiceNow-palvelualustan osaajista on nyt kova pula.

Sofigate rekrytoi vuonna 2019 yhteensä 60 uutta ServiceNow-osaajaa. Saadakseen tarpeeksi uusia työntekijöitä Sofigate myös muuntokoulutti uusia ServiceNow-ammattilaisia yhteistyössä Academic Workin Academyn kanssa. Koulutusohjelmat jatkuvat myös vuonna 2020.

Vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin Sofigate on myös rakentanut Pohjoismaihin paikalliset osaamiskeskukset ja globaalin osaajaverkoston.

”Palveluautomaatiota tehdään lähellä asiakkaan liiketoimintaa ketterillä paikallisilla tiimeillä. Kykenemme kaksinkertaistamaan tuottavuuden, kun yhdistämme liiketoimintateknologian konseptit, huippuammattilaiset ja globaalin alustateknologian”, Rekonen kertoo.

Sofigate kokee olevansa automaatiobuumin kasvaessa hyvissä asemissa: yritys ryhtyi investoimaan ServiceNow-osaamiseen jo vuonna 2009 ja on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin toimija.

Etsi