Hyppää sisältöön

Sofigate vie työhyvinvointinsa strategiselle tasolle – Hintsa Performance auttaa varmistamaan, että kasvu ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä

Sofigate ja Hintsa Performance aloittivat syksyllä 2017 uudenlaisen yhteistyön, joka nostaa kasvuyrityksen työhyvinvoinnin strategiselle tasolle. Laaja yhteistyö Hintsa Performancen kanssa on monipuolinen yhdistelmä asiantuntijaluentoja, liikunta-aktiviteetteja joogasta juoksuun ja henkilökohtaista valmennusta. Keskeinen osa yhteistyötä on yrityksessä tapahtuva hyvinvointivalmennus, jolla parannetaan tietotyöntekijöiden hyvinvointia, työssä jaksamista ja palautumista.

Sofigate on lähivuosina kasvanut ja kansainvälistynyt nopeasti. Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen on jo yli 520 henkilöä työllistävälle yritykselle tärkeä strateginen valinta. Kasvun ja hyvinvoinnin on kuljettava käsi kädessä.

”Halusimme tehdä yhteistyötä nimenomaan Hintsa Performancen kanssa, sillä heidän filosofiansa ja tekemisen tavat istuivat hyvin myös Sofigaten arvoihin”, Sofigaten HR Manager Linda Alamäki sanoo.

Hintsa Performancen hyvinvointivalmentaja Jari Jaakkola on syksystä 2017 alkaen työskennellyt Sofigatella paikan päällä keskimäärin 2,5 päivää viikossa. Hän sparraa sofigatelaisia esimerkiksi kehon- ja mielenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä ja työssä palautumisessa, kuuntelee ja asettaa työntekijöiden kanssa yhdessä henkilökohtaisia tavoitteita sekä tukee tavoitteiden saavuttamisessa.

Myös hyvinvointiin liittyviä mittauksia ja tutkimuksia on tehty säännöllisesti. Sofigaten henkilöstö on saanut osallistua Firstbeat-hyvinvointianalyyseihin, joissa mitataan erityisesti stressitasoa ja palautumista sydämen sykevälivaihtelun avulla. Lisäksi noin 20 Sofigaten työntekijää on osallistunut Hintsa Performancen tekemään tietotyöläisen tehokkuutta käsittelevään tutkimukseen, jonka tulokset valmistuvat kesällä.

Kokonaisvaltainen toimintamalli hyvinvoinnin ja suorituskyvyn kehittämiseksi

F1-kuskit ovat jo pitkään hyödyntäneet Hintsa Performancen henkilökohtaisia hyvinvointivalmentajia, koska jatkuva paine onnistua, kokoukset, pitkät työpäivät ja matkustelu vaikuttavat salakavalasti reagointinopeuteen ja suorituskykyyn. Loppujen lopuksi tämän päivän tietotyö ei ole kovin erilaista ja vaikutukset ovat suoraan nähtävissä kriittisessä ajattelussa, luovuudessa ja ongelmanratkaisukyvyssä.

Sofigate on ottanut Hintsan F1-maailmasta tutun kokonaisvaltaisen toimintamallin käyttöönsä tukeakseen tietotyöntekijöitään uudenlaisella tavalla.

”Tavoitteenamme on saada henkilöstö mahdollisimman laajasti mukaan huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja sitä kautta myös suoriutumaan työtehtävistään parhaalla mahdollisella tavalla”, Jari Jaakkola kertoo.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on Sofigatella jatkuvasti esillä oleva teema, ja henkilöstölle on paljon erilaisia apukeinoja tarjolla. Kynnys hakea tukea on matalampi, kun toimistolla on tavattavissa oma hyvinvointivalmentaja.

Lisäksi Sofigatelta on valittu neljä työntekijää, jotka toimivat oman työnsä ohella organisaation hyvinvoinnin lähettiläinä vieden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin viestiä eteenpäin.

Henkilökunta innoissaan matalan kynnyksen hyvinvointipalveluista

Yhteistyömalli on jo tuottanut tulosta. Viime vuoden lopulla järjestetyn henkilöstökyselyn mukaan moni koki hyötyneensä etenkin henkilökohtaisesti sparrauksesta ja matalan kynnyksen hyvinvointipalveluista. Erityisen positiivisena on koettu, että yritys tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen valmennukseen, joka perinteisesti on ollut jokaisen työntekijän henkilökohtaisella vastuulla.

Alkuvaiheessa Sofigatella on yhteistyötä Hintsan kanssa ainoastaan Suomessa, mutta palvelua on esitelty myös Sofigaten muissa toimipisteissä, eli Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Tanskassa. Muut maat ovat mukana muun muassa Hintsa Performancen kehittämän HeiaHeia-sovelluksen käytössä, johon voi laittaa omia liikunta- ja hyvinvointimerkintöjään. Myös yhteistyön laajennusta on suunniteltu.

Etsi