Skip to content

”Möjligheterna är många på Sofigate!”

Idag finns det en uppsjö av olika traineeprogram för unga att välja på och de är ett sätt för dem att accelerera sin karriär som näringslivets kommande ledare. Hos Sofigate blir trainees inte bara erbjuden en konkurrenskraftig lön, spännande uppdrag och förmånliga utvecklingsmöjligheter som framtidens ledande konsult, efter ett år som trainee har du dessutom stora möjligheter att utvecklas ytterligare inom företaget. 

Traineeprogrammet för blivande konsulter

En trainee har olika betydelse i olika länder och sammanhang. I Sverige är trainee ofta synonymt med en kvalificerad tjänst som syftar till att hitta företagens framtida ledare.  

Filip Rickardsson är ansvarig för Sofigates Traineeprogram. Ett program som han själv har gått och använt som en katalysator för sin karriär.

”Jag hoppade på programmet direkt efter min civilingenjörsexamen för 2,5 år sedan. Som trainee och därefter konsult på Sofigate har jag fått testa på olika roller i flertalet projekt inom olika branscher och områden, vilket gjort att jag snabbt lyckats bygga upp en bred bas av erfarenhet och grund att fortsätta utvecklas på. Samtidigt har jag fått möjlighet att engagera mig i interna initiativ, exempelvis har jag tidigare varit ansvarig för rekrytering av traineer och nu som programansvarig för traineeprogrammet. Möjligheterna är många på Sofigate!”

Sofigates Traineeprogram skapades 2014 och den nionde kullen av traineer går just nu i programmet och varje kull har bidragit med sin del för att göra programmet lite bättre, varje år. Dessutom uppdateras programmets läroplan kontinuerligt för att innefattas av viktiga kunskaper som näringslivet inom IT och ledarskap efterfrågar just nu.   

”Att kunna ge möjligheten för unga talanger att kunna bli duktiga och branschledande konsulter är något som motiverar mig att fortsätta driva programmet” säger Filip. 

Det huvudsakliga målet med programmet är att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning och personlig utveckling. Våra trainees är baserade i Stockholm med möjlighet att få arbeta med projekt på annan ort. Alla som går traineeprogrammet får en mentor samt en Team Lead som ser till att våra trainees får de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas med sin blivande konsultkarriär.   

Sofigate är Årets Karriärföretag 2021

Sofigates Traineeprogram har även blivit utsedd som årets Karriärföretag 2021 – en utmärkelse som går till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.  

”Jag tycker självklart att utmärkelsen som årets Karriärsföretag 2021 är jätterolig. För oss på Sofigate har det alltid varit viktigt att erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för både dig som är student och för dig som redan jobbat i några år. Med stort engagemang från ledningen arbetar vi för att se till att varje medarbetare har möjlighet till utveckling. Jag är övertygad om att detta i kombination med vår varma företagskultur har skapat en attraktiv arbetsplats för både juniora och seniora medarbetare.” säger Filip Rickardsson  

Programmet är högst relevant för kandidater som har- eller snart ska erhålla sin masterexamen inom en ingenjörs-, IT-, ekonomi- eller managementutbildning med maximalt ett års arbetslivserfarenhet.  

Just nu är ansökningsperioden öppen för hösten 2022.  

Läs mer om traineeprogrammet här. 

Sök