TRAINEEPROGRAMMET

Vi söker engagerade talanger!


Bli en del av vårt konsult-team inom Business Technology och ServiceNow. Vi arbetar med globala kunder från våra kontor i Sverige, Finland och Danmark.

Vi hjälper våra kunder i deras digitaliseringsresa med expertis inom strategi, digitala transformationer och tekniska lösningar. Det gör vi genom våra två business lines: Management Services och Technology Solutions. Management Services fokuserar på organisations -, process- och metodutveckling. Technology Solutions fokuserar på att skapa upplevelser och framtida arbetsflöden genom att designa tjänster, förmågor och processer och därefter applicera moderna plattformar.

Ställ en fråga

OM TRAINEEPROGRAMMET

 • Mål: att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning och personlig utveckling
 • Huvudområden: Traineeprojektet, praktiskt konsultarbete och konsultkompetens
 • Två spår: Management Services med fokus på affärs- och verksamhetsutveckling och Technology Solutions med fokus på teknik
 • Tid: Traineeprogrammet pågår under ett år
 • Ort: Programmet är baserat i Stockholm men det finns även möjlighet till att få arbeta i projekt på annan ort eller internationellt

Under året stöttas du av din Team Lead och din personliga mentor som tillsammans ger dig bästa möjliga grund för en lyckad konsultkarriär på Sofigate

TRAINEEPROJEKTET


Traineeprojektet löper över hela trainee-året och är kopplat till Sofigates företagsmål. Ni kommer att arbeta mot en sponsor som ni i projektet ska leverera mot. För att lyckas i projektet krävs det dialoger med nyckelpersoner inom Sofigate. Efter avslutat traineeprojekt kommer leveransen sedan att implementeras.

Kopplat till Sofigates företagsmål

En dedikerad sponsor

Realisering av projektleveransen

FÅ ERFARENHET AV KONSULTARBETE I PRAKTIKEN

Praktiskt konsultarbete fokuserar på att du ska få arbeta som konsult ute i kundprojekt. Tillsammans med erfarna kollegor från Sofigate kommer du ges möjlighet att ta en aktiv roll i leverans till kund.

Som Management Services-trainee kommer du att hjälpa våra kunder med fokus på verksamhetsutveckling inom exempelvis strategi & styrning, förändringsledning och Service Management. Som Technology Solutions-trainee kommer du med ett teknisk fokus hjälpa våra kunder att utveckla och förbättra deras processer, strukturer och arbetsflöden genom exempelvis systemimplementationer, IT-transformationer, systemförvaltningar och automationer.

UTVECKLA DIN KONSULT­KOMPETENS

Utveckling av konsultkompetens fokuserar på noga utvalda kurser, en viktig del för att ge dig rätt stöd till både personlig och professionell utveckling. Programmet rivstartar året med flertalet kurser för att hjälpa dig att bygga en stark och solid grund till att lyckas i rollen som konsult. Kurspaketet är detsamma för de två spåren. Skillnaden är att Management Services-traineerna kommer att fokusera mer på vårt ramverk Business Technolgy Standard och Technology Solutions-traineerna kommer att fokusera mer på den ledande plattformen ServiceNow.

Kurserna hålls på våra kontor i Sverige, Finland och Danmark och du kommer få möjlighet att lära känna både finska och danska trainees.

 

 

Jobba från Malaga

Som en del i programmet får traineerna jobba en vecka från vårt Malagakontor i Spanien där kurser varvas med konsultarbete, Traineeprojekt och mycket sol!

Möt våra trainees.

Ansökan


Ansökan till Sofigate Trainee med start 2022 är stängd. Rekrytering för start 2023 öppnar under hösten 2022.

DIN PROFIL

 • Vi söker studenter med masterexamen inom en ingenjörs, IT-, ekonomi- eller management-utbildning eller annan relevant utbildning med max 0-1 års arbetslivserfarenhet.
 • Utlandserfarenhet är meriterande.
 • Du är intresserad av IT och digitalisering. Det är meriterande om det har varit en del av din utbildning eller om du har relevant arbetslivserfarenhet.
 • Som person är du ambitiös, driven och har goda akademiska resultat.
 • Du har hög social kompetens, är en god lagspelare och ser fram emot en framtida karriär som konsult.
 • Du är flytande i tal och skrift på både svenska och engelska.

TRÄFFA OSS

Vill du veta mer om vårt Traineeprogram eller vad det innebär att vara konsult på Sofigate?

Har du specifika frågor eller vill ses över en kaffe?

Tveka inte att höra av dig till trainee@sofigate.com.

 

 

 

 

 

Följ oss på sociala medier


@sofigatetrainee på sociala medier:

Cookies Settings