Skip to content

ServiceNow tilldelar Sofigate priset som Årets EMEA Elite Segment Partner – ”Sofigate är ledande inom ’Business Transformation’ i Norden

ServiceNow är världens ledande företag inom plattformar för automatisering av affärsprocesser och de har nu delat ut ett pris till deras bästa partners. Sofigate har som pionjär inom ServiceNow-området implementerat ServiceNow-lösningar på den nordiska marknaden i över ett decennium och har nu blivit tilldelad priset med titeln Årets EMEA Elite Segment Partner.

Sofigate inledde samarbetet med ServiceNow redan 2009, som den första aktören på den nordiska marknaden. Titeln årets EMEA Elite Segment Partner är ett erkännande från ServiceNow av det långvariga engagemang som Sofigate har uppvisat, vilket har varit en starkt bidragande faktor till att ServiceNow har lyckats så väl på den europeiska marknaden.

“Ett stort grattis till vår partner Sofigate för att ha vunnit ServiceNow’s mest prestigefyllda utmärkelse: EMEA 2021 ELITE PARTNER OF THE YEAR. Från att ha varit den första partnern i norden under de tidiga åren är Sofigate idag den partner som visar vägen genom ”Business Transformation”, och genom att arbeta sida-vid-sida med ServiceNow’s egna team står man för en väsentlig del av ServiceNow’s ökade marknadsandel i norden. Sofigate har gång på gång bevisat att de besitter djup kunskap såväl som lojalitet till ServiceNow. “Sofigate har fått ett välförtjänt erkännande och vi är väldigt stolta att få arbeta tillsammans med dem över hela Norden”, säger ServiceNows Senior Director Alliances & Channel Benelux & Nordics Eelco Wanders.

I början av samarbetet syftade de gemensamma projekten till att förbättra effektiviteten i hanteringen av ITSM. Det dröjde inte länge förrän man utökade användandet av ServiceNow för att effektivisera företagens hela tjänstehantering, i och med att Sofigate och kunderna fann att liknande processer och modeller var applicerbara inom andra verksamhetsområden, det som idag kallas Enterprise Service Management. Under senare år har Sofigate gått in i en ny fas för att utnyttja den stora potentialen med ServiceNow: En era av digital transformation och automatiserade affärsprocesser.

“ServiceNow är en modern affärsplattform som från dag ett adderar värde till våra kunders affärsverksamheter. Idag används ServiceNows lösningar för att hantera företags hela ekosystem, vilket inkluderar digitala arbetsflöden, medarbetar- och kundupplevelser, partners, automatisering av rutinarbete samt när man vill optimera hela verksamheten.”, säger Sofigates ServiceNow-ansvarige Janne Rekonen.

Inom loppet av tio år har Sofigate ökat sin ServiceNow-affär till 50 miljoner Euro, samt byggt upp det största kompetenscentret inom ServiceNow i Norden med 200 anställda. Sofigate har flertalet nordiska företagskunder samt kunder från den offentliga sektorn.

Sofigate har som mål att fördubbla sin affär med ServiceNow till ett värde av 100 miljoner Euro inom de närmaste åren. Tillväxten är inte bara ett resultat av de ökade automatiseringarna av verksamheternas processer, utan även av Sofigates operativa filosofi, som skiljer sig från traditionell teknologi-konsulting i branschen.

“Vi gör mycket mer än att bara sälja tekniklösningar; vi planerar, designar och driver förändring med hjälp av teknik. Man måste utgå ifrån människan och de operativa modellerna och föra den förståelsen vidare till användandet av tjänsteplattformar av världsklass och de fördelar dessa ger. Kunderna har också insett att resan mot förändring är lång, där en heltäckande partner är en avgörande tillgång. Införandet av en teknisk lösning är endast en liten del av den resan”, menar Rekonen.

Genom åren har ServiceNow själva gjort stora framsteg i de samarbeten man haft. År 2018 utsåg Forbes dem till världens mest innovativa företag. ServiceNow investerar årligen hundratals miljoner dollar på att utveckla sina lösningar.

Vi har bara precis börjat skrapa på ytan kring potentialen med automatisering

Även fast att man i de nordiska länderna har börjat förstå potentialen med automatisering så menar Sofigate att man fortfarande har en lång väg att vandra.

“Vi har precis bara börjat skrapa på ytan kring möjligheterna av automatisering. Tiden med system som placeras i olika silos och manuellt arbete kan redan nu nå sitt slut, eftersom lösningarna som kan ersätta dem finns tillgängliga redan nu. Med en god förändringsledning, arbetsvänliga processer och plattformar för digitala arbetsflöden så som den från ServiceNow kan vi strömlinjeforma vårt arbete och förbättra användarnas upplevelse av lösningen avsevärt. När väl genomtänkta och rationaliserade processer tillämpas förbättras också kvaliteten på arbetet och risken för fel på grund av den mänskliga faktorn minskar”, säger Rekonen.

Sofigate maximerar potentialen hos ServiceNows lösningar för många olika typer av kundbehov inom branscher alltifrån livsmedelsproduktion till företag med höga krav på säkerhet.

Sofigate har också identifierat potentialen med att kombinera automatisering och ServiceNow, när det kommer till att underlätta för den offentliga sektorn och hur den kan agera på akuta utmaningar inom både social verksamhet och hälsovård. Sofigate har utvecklat SofiCare – en kvalitetssäkringslösning som baseras på plattformen från ServiceNow. Lösningen syftar till att förbättra såväl kvalitén som effektiviteten inom vård och omsorg.

Klicka här för att få veta mer om Sofigates erbjudande inom ServiceNow.

För ytterligare information, var god kontakta:

Anders Westberg, SE Sales Executive, Sofigate Services
anders.westberg[a]sofigate.com
Tel. +4672 715 19 65

 

 

Sök