Skip to content

Sofigate tillsätter ny VD i Sverige för att nå miljardomsättning

Michael Thunberg har utsetts till VD för Sofigate Sverige, med fokus på att realisera bolagets nästa fas i tillväxtstrategin. Han har en lång och bred erfarenhet av att etablera och växa verksamhet inom konsultbranschen där han arbetat både med affärsutveckling och leverans.  

Sofigate Group nådde 100 MEuro i omsättning år 2020 och är nu redo för nästa fas i tillväxtstrategin – att omsätta 500 MEuro inom de närmaste fem åren. Tillsammans med investeringsbolagen Capman och Mandatum, som ser Sofigate som ett unikt bolag på marknaden, kommer Sofigate att komplettera den kraftigt organiska tillväxten med uppköp. 

För närvarande är Sofigate det bolag med störst erfarenhet inom transformation med över 400 anställda som arbetar exklusivt med detta, vilket gör dem till den marknadsledande transformationspartnern i Norden. Nu siktar Sofigate på att lägga ett större fokus på Sverige. 

Sofigate är även den dominerande ServiceNow-partnern i Norden och blev tidigare i år utsedd av ServiceNow som årets EMEA Parter i Elite Segmentet. Stora nordiska bolag som Finnair, NCC, ABB, IF Försäkringar och SKF är några av Sofigates nära kunder. 

“Vi är redan stora i Norden och vill nu bli Sveriges mest efterfrågade transformationspartner. Sofigate är redan idag välkänt hos många ledande bolag, men vi vill ytterligare stärka vårt partnerskap med våra kunder och erbjuda innovativa och skalbara lösningar för framgångsrika transformationer.” säger Michael Thunberg, VD för Sofigate Sverige. 

“För att lyckas behöver vi även bli lika välkända som arbetsgivare. Vill man arbeta med några av de bästa bolagen i Norden tillsammans med ambitiösa kollegor är vi rätt bolag. Vi blev nyligen även utsedda till Karriärföretag p.g.a. våra stora möjligheter till karriärsutveckling för våra anställda. Sofigate är ett agilt bolag där man både kan växa som individ och ta ansvar för större områden och bidra till framgången.” fortsätter Michael. 

”Michael Thunberg som VD för Sofigate Sverige är rätt person för att möta våra ambitiösa tillväxtmål. Michaels bakgrund med att utveckla kunders affärer, nyttjandet av IT och Best practices är en stor tillgång för oss. Han är en stark ledare med en klar sikt över de satta målen och rätt erfarenhet för att ta oss dit” säger Sami Karkkila, VD på Sofigate Group. 

Under 2021 har Michael skapat en stabil plattform i Sverige där Sofigate nu letar efter fler personer som vill vara med på en unik resa att skapa ett av de största konsultbolagen i Sverige. Är man intresserad av tillväxt och vill vara med och skapa Sveriges mest efterfrågade transformationspartner och ett nytt miljardbolag är tiden att söka sig till Sofigate just nu. 

 

[button class=”” text=”Sofigates karriärsida” url=”https://www.sofigate.com/careers/#category=0″ ]
 

Om Sofigate 

Sofigate är ett konsultföretag som specialiserat sig på utveckling av Business Technology. Vi hjälper våra kunder att utveckla samspelet mellan företag och teknik: att designa, bygga och implementera teknologilösningar som stöder affärsverksamheten. Vi använder banbrytande plattformar som ServiceNow, Salesforce, Oracle, SAP och Google Cloud. Vi har 600 medarbetare i Finland, Sverige och Danmark. 

www.sofigate.com  

Sök