ServiceNow:
Maailman innovatiivisinta palvelunhallintaa

Olemme Suomen ja Pohjoismaiden johtava ServiceNow-kumppani.

1000+

Onnistunutta ServiceNow-projektia

200+

ServiceNow-osaajaa – enemmän kuin kellään muulla Pohjoismaissa

10+

vuotta ServiceNow-kumppanina

2021

vuoden ServiceNow Elite-kumppani EMEA-alueella

Mikä on ServiceNow?

ServiceNow on pilvipohjainen digitaalisten työnkulkujen alusta – sen avulla automatisoit manuaalista työtä ja tarjoat paremman käyttökokemuksen sekä asiakkaille että työntekijöille.

Automaation ja työn digitalisoinnin avulla säästät resursseja ja rikot siiloja eri toimintojen, kuten IT, HR tai asiakaspalvelu, välillä. IT-palvelunhallinnan parista aloittanut ServiceNow on nykyisin yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä, jonka käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Jo yli 6000 yritystä ympäri maailman käyttää ServiceNow-alustaa. Eikä, ihme –Forbes palkitsi ServiceNow’n maailman innovatiivisimmaksi yritykseksi vuonna 2018.

 

Miksi Sofigate?

Me toimme ServiceNow’n ensimmäisenä Pohjoismaihin, kun ryhdyimme kumppaneiksi vuonna 2009. Nyt olemme Pohjoismaiden johtava ServiceNow-kumppani: yli 1000 onnistunutta ServiceNow-hanketta, yli 200 osaajaa, Elite-tason kumppanuus ja lähes 15 vuoden kokemus.

Emme myy ainoastaan teknologiaa, vaan ServiceNow-projektimme keskittyvät muutoksen rakentamiseen ja eteenpäin viemiseen teknologian avulla – unohtamatta, että kaiken ydin on lopulta ihminen. Emme jätä asiakasta implementoinnin jälkeen – alustan jatkuva kehittäminen on liiketoimintamme keskiössä.

Innovatiivisella alustalla on innovatiiviset mahdollisuudet – tästä hyvä esimerkki on kehittämämme SofiCare-tuoteperhe sote-alalle, sekä moderni työntekijäportaali työntekijäkokemuksen parantemiseen – lue lisää linkeistä!

Miten voit hyödyntää ServiceNow’ta?

Ota yhteyttä, niin kerromme!

Alustan hyödyt

Olemme mukanasi ServiceNow’n elinkaaren alusta loppuun – suunnittelusta käyttöönottoon, ja jatkuvaan kehittämiseen. Maailman johtavat yritykset luottavat ServiceNow’hun, sillä se tuo mukanaan monia hyötyjä, kuten:

  • Rutiininomaisten työtehtävien automatisointi
  • Resurssien säästö
  • Sisäisten toimintojen siirtäminen automaattisten työnkulkujen avulla hoidettavaksi – ei esimerkiksi enää pitkiä sähköpostiketjuja uutta työlaitetta tilatessa
  • Low-code -työkalut tuovat mahdollisuuden toteuttaa vaikkapa käyttöliittymään toivomiaan ominaisuuksia itse
  • Parempi työntekijä- ja asiakaskokemus: helppokäyttöisiä palveluita, automatisoituja prosesseja, nopeita ratkaisuita
  • Monesta järjestelmästä yhteen: ServiceNow’n avulla voit tarjota työntekijöillesi yhden-pysähdyksen-taktiikka –alustan kaikille sisäisille palveluille.
  • Hyödynnä tekoälyä ja reaaliaikaista dataa tiedolla johtamiseen ja ennusteiden luomiseen
  • Luo itse tarpeisiisi sopivia, tai lataa muiden kehittämiä ServiceNow’n päälle rakennettuja sovelluksia

Sekä monia muita – kerromme mielellämme lisää!

Asiakkaamme kertovat:

Asiantuntijamme kertovat:

Haluatko tietää lisää?

Haluamme mielellämme kuulla toiveesi ja tavoitteesi, sekä miten me voimme olla mukanasi toteuttamassa niitä. Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Cookies Settings