Whitepaper

Miltä HR näyttää vuonna 2030?

Kolme skenaariota henkilöstöhallinnon tulevaisuudesta

Onko tulevaisuudessa enää TES:iä – entä tarvitaanko ammattijärjestöjä?Kokosimme syksyllä 2020 järjestetyn HR-ammattilaisten ajatushautomossa kehitetyt tulevaisuudenkuvaukset ”Personal Brainerit, robottikollegat ja työläisnomadit − Miltä HR näyttää vuonna 2030?” -manifestiin. Manifestin luettuasi saat herättelevän katsauksen alan mahdollisiin tulevaisuuksiin ja työkaluja arvioida, vastaako oma osaamisesi tulevaisuuden tarpeisiin.

Manifestissa käymme läpi kolme erilaista tulevaisuudenkuvaa, eli skenaariota. Ne on muodostettu yhdessä alan visionääristen ammattilaisten kanssa järjestetyn ajatushautomon ja siellä käytyjen keskustelujen pohjalta. Lisäksi whitepaperissa otetaan kantaa muun muassa henkilöstöhallinnon rooliin nykyorganisaatioissa ja siihen, mitä se kenties tulevaisuudessa voisi olla.   

Lataa whitepaper: 

”Kenties vuonna 2030 oppiva HR-järjestelmä toteuttaa kaikki henkilöstöjohtamisen prosessit ilman ihmisen panosta. Esimerkiksi suorituksenjohtamisen prosessi saattaa tulevaisuudessa sujua tekoälyn keräämän datan pohjalta siten, että data työsuorituksista ja esimiehen palautteesta generoituu suoraan bonuksiksi ja palkankorotuksiksi automaattisten työnkulkujen ja hyväksymisprosessien kautta.” 

 

 

Susanna Grundström ja Minna-Maria Salonen, ”Personal Brainerit, robottikollegat ja työläisnomadit − Miltä HR näyttää vuonna 2030?”  

Personal Brainerit, robottikollegat ja työläisnomadit − Miltä HR näyttää vuonna 2030?

Sisällys 

1. Henkilöstöhallintoa ei enää ole vuonna 2030  

2. Robottikollegat ja oppivat järjestelmät, vai ihmisyyden vallankumous 

3. Mistä merkityksellisyys ja yhteisöllisyys syntyvät digiajan työpaikoissa? 

4. Vuonna 2030 työelämän nomadi haluaa työhuoneen, johon kone ei kuule 

5. Mitkä ovat HR:n roolit tulevaisuudessa?  

6. Ajatushautomo ja skenaariot–näin työskentelimme 

7. Kiitokset

Jäikö whitepaperin julkaisutilaisuus väliin?

Lataa nauhoite: 

Haluatko jatkaa keskustelua?

Ota yhteyttä!

Susanna Grundström

susanna.grundstrom@sofigate.com

Cookies Settings