SAP S/4HANA muutti Metsähallituksen arkea juuresta latvaan

– Case Metsähallitus

Yrityksen haaste

Metsähallituksen ERP-kokonaisuuden päivitys SAP S/4HANA:an tuli ajankohtaiseksi. Lisäksi päivitys piti käsittää toiminnan uudistamisprojektina, ei teknologiahankkeena.

Tulevaisuuden tavoitetila

Metsähallituksen liiketoiminnan kannalta oli olennaista kehittää taloushallinnon työn tehokkuutta ja nostaa automaatioastetta sekä saattaa raportoinnin laatu uudelle tasolle.

Lopputulos

Uusimman S/4HANA-arkkitehtuurin ja SaaS-toteutuksen yhdistäjänä Metsähallitus on Suomen mittakaavassa todellinen edelläkävijä, etenkin julkishallinnon organisaatioiden joukossa.

Biotalouden edelläkävijän täytyy olla edelläkävijä myös taloushallinnossa.

Siksi valtion metsä- ja vesialueita hoitavan ja kehittävän Metsähallituksen tavoitteet SAP S/4HANA -päivityksessä olivat paljon muuta kuin pelkkää teknologiaa.

”ERP-kokonaisuuden päivittäminen SAP S/4HANA:an pitää käsittää toiminnan uudistamisprojektina, ei teknologiahankkeena”, linjaa Metsähallituksen talousjohtaja Heli Lehtonen.

”Organisaation täytyy ensin selventää itselleen, miten se haluaa asioiden toimivan – ja vasta lopuksi katsotaan, minkälaista järjestelmää toiminnan taustatueksi tarvitaan.”

Kun Metsähallitus ryhtyi päivittämään SAP FICO -ympäristöään yhdessä Sofigaten kanssa, kumppaneilla oli selkeä tavoite. Metsähallituksen liiketoiminnan kannalta oli olennaista kehittää taloushallinnon työn tehokkuutta ja nostaa automaatioastetta sekä saattaa raportoinnin laatu uudelle tasolle. Tavoitteen saavuttamiseksi Metsähallitus päätyi ottamaan käyttöön kokonaan uusia moduuleja sekä integroimaan SAP:in ulkopuolisia toimintoja osaksi SAP-kokonaisuutta.

Osana kehitysloikkaa Metsähallitus päätti myös siirtyä Sofigaten toteuttamaan ja ylläpitämään SaaS-malliin.

LATAA TÄSTÄ KOKO CASE: MITEN SAP-PÄIVITYS KANNATTAA TOTEUTTAA JA MIKSI SE HELPOTTAA TYÖNTEKOA

Haluatko uudistaa liiketoimintasi?

Päivitä SAP nyt: olemme kumppaninasi toiminnan uudistamisprojektissa – unohtamatta ihmisiä!

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme myös muista toteuttamistamme projekteista

Ota yhteyttä

TUOREITA TRENDEJÄ

Lue asiantuntijoidemme näkemyksiä bisnesteknologiasta ja digitalisaation murroksesta.

Klikkaa juttuihin

Mikä Sofigate?

Haluatko tietää lisää mitä teemme?

Tutustu Sofigateen

Cookies Settings