Salesforcen työkalut myyntiin, markkinointiin, asiakaspalveluun ja digitaaliseen asiakaskokemukseen

Maailmanluokan asiakaskokemus Salesforcen avulla

Maailman suosituin asiakkuudenhallinnan alusta auttaa sinua luomaan saumattoman asiakaskokemuksen.

Lisää myyntiä, tehokkaampaa markkinointia, parempi asiakaskokemus

Paranna, tehosta ja johda myyntiprosessia, digitaalista asiakaskokemusta, markkinointia ja asiakaspalvelua maailman johtavan asiakashallintatyökalun avulla. Salesforce on pilvipohjainen asiakaskokemuksen johtamisen järjestelmä ja CRM-työkalu, joka skaalautuu niin pieniin kuin globaaleihinkin tarpeisiin.

Kanssamme käytössäsi ovat parhaat ammattilaiset, maailman johtava teknologia-alusta ja toimivaksi todetut konseptit. Olemme mukanasi asiakkuuksien hallinnan suunnittelusta jatkuvaan kehitykseen – loistava asiakaskokemus on hallinnassasi alusta loppuun.

Ota yhteyttä!

Kerromme mielellämme lisää ja autamme eteenpäin Salesforce-matkallasi. Ota meihin yhteyttä, niin kuulet meistä pian:

AIDOSTI LIIKETOIMINTAASI TUKEVA CRM-TYÖKALU KÄYTTÖÖSI NOPEASTI

CRM-projektissa – tai koko organisaation digitaalisessa transformaatiossa – onnistutaan, kun liiketoiminta ja teknologia kulkevat käsi kädessä suunnitteluvaiheesta lähtien. Suunnittelemme teknologian liiketoiminnan tarpeiden mukaan, ja näin saat työkalusta aitoja liiketoimintahyötyjä.

LIIKETOIMINTALÄHTÖINEN SUUNNITTELU

Järjestelmää ei tule suunnitella teknologian ominaisuuksien vaan liiketoiminnan tavoitteiden ehdoilla.

Business Technology Design -konseptimme luo yhteisen kielen liiketoiminnan ja teknologian välille, yhtenäistää tavoitteet ja luo selkeän tärkeysjärjestyksen hankkeelle. Saat helpon käyttöönoton, tyytyväiset käyttäjät ja asiakkaat sekä teknologian, joka vastaa kaikkien osapuolten tarpeisiin.

TULOKSIA NOPEASTI

Meidän kanssamme Salesforcen käyttöönotto käy nopeasti, sillä käytämme sprinttimenetelmää. Seuraamme kehitystyön etenemistä jatkuvasti kanssasi ja ohjaamme tekemistämme jatkuvan palautteen perusteella.

Kokoamme yli 600 asiantuntijamme joukosta juuri sinun tarpeisiisi parhaan tiimin. Yhteistyö kanssamme on mutkatonta ja läpinäkyvää: teemme työmme yhdessä kanssasi. 

JATKUVA KEHITTÄMINEN

Alustan käyttöönotto ei ole määränpää vaan matka.

​​Kun asiakkaidesi tarpeet muuttuvat, me autamme vastaamaan niihin nopeasti. Meidät kumppaniksi valitsemalla saat käyttöösi oman Customer Success Managerin, joka varmistaa, että tehtävälistassa edetään liiketoimintasi tarpeiden mukaisessa järjestyksessä, ja tarjoaa näkemyksiään ja tukea innovointiin.

TYYTYVÄISET KÄYTTÄJÄT

Teknologialla on arvoa vain, jos sitä käytetään oikein

Muutosjohtamisen työkaluihimme kuuluvat esimerkiksi

Miksi luotamme Salesforcen ekosysteemiin

Oikean ekosysteemin valitsemalla pääset nopeasti käsiksi uusiin mahdollisuuksiin. Yksinkertaisia standardiratkaisujakin voidaan kasvattaa ja skaalata monenlaisiin, monitahoisiin ja maailmanlaajuisiinkin tarpeisiin. Me luotamme innovatiiviseen ja globaaliin Salesforceen.

Helppo käyttää

Teknologia luo arvoa vain silloin, kun sitä käytetään. Salesforcea voit käyttää selaimella tai puhelimella, ja se on tehokas ja intuitiivinen. Työkalu palvelee käyttäjiään, eivätkä he työkalua. Uusien käyttäjien perehdyttäminen on nopeaa ja verkkokoulutusmateriaalit alan parhaita.  

Nopea käyttöönotto

Lupaamme, että saat konkreettisia tuloksia nopeasti. Salesforce on suunnittelijoidemme, konsulttiemme, arkkitehtiemme ja kehittäjiemme suosikki, koska alustan saa nopeasti käyttöön, ja se on silti tehokas ja joustava vaativiin ja monitahoisiin tarpeisiin.

Vain yksi alusta

Salesforce on integroitu alusta, jossa yhdistyvät kaikki asiakkuuden hallinnan alueet: asiakkaiden sitouttaminen, markkinointi, myynti, asiakaspalvelu ja digitaalinen asiakaskokemus. Asiantuntijoillasi on yhteinen, kattava näkymä asiakkuuteen, ja asiakkaasi saa yrityksestäsi yhtenäisen kuvan.

Kasvua ja tehoa datalla

Yksilölliset markkinointiviestit, kohdennetut myyntipuhelut, saumaton ostokokemus ja ripeä asiakaspalvelu. Datan hyödyntäminen integroidun alustan avulla on avain näihin kaikkiin.

SALESFORCE-KUMPPANI VUODESTA 2013

Koko asiakkuus haltuun: Pura yrityksesi toimintojen väliset siilot ja muodosta yhtenäinen kuva asiakkuudesta.

Markkinointi: Luo yksilöllisiä markkinointiviestejä dataa hyödyntämällä. Yhdistä markkinointi, myynti, verkkokauppa ja asiakaspalvelu saumattomasti

Myynti: Myyjät voivat keskittyä asiakastyöhön, kun asiakasymmärrys perustuu reaaliaikaiseen dataan.

Automatisoitu tarjousprosessi: CPQ-järjestelmä nopeuttaa oikein hinnoiteltujen tarjousten tekemistä.

Yhteisöt: Tiedota ja tee yhteistyötä asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden tai muiden sidosryhmien kanssa verkossa ja mobiilissa.

Asiakaspalvelu: Automatisoi palveluprosesseja ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja tarpeisiin nopeasti.

Kolmas sektori: Kerää varoja ja sitouta jäseniä, tukijoita ja muita sidosryhmiä tehokkaasti.

Julkinen sektori: Luo palveluita, jotka vastaavat paremmin käyttäjien tarpeisiin, olivatpa he sitten kansalaisia tai viranhaltijoita.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Olemme auttaneet monenlaisia asiakkaita ottamaan Salesforcen työkaluja käyttöön. Joukkoon kuuluu kansainvälisiä suuryrityksiä ja startupeja, eri toimialojen yhtiöitä ja julkisen sektorin organisaatioita. Tarpeet ovat vaihtelleet yksinkertaisemmista käyttönotoista vaativiin monitoimittajaympäristöihin.

Lue alta, mitä mieltä asiakkaamme meistä ovat.

Meillä on osaamista esimerkiksi näiltä aloilta

Klikkaa ja tutustu oman alasi ratkaisuihin ja asiantuntijoidemme ajatuksiin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Juhana Tormilainen

Business Executive, Customer Experience

+358 400 698 390

juhana.tormilainen@sofigate.com

 

Roope Mäkelä

CTO, Customer Experience

+358 50 486 9649

roope.makela@sofigate.com

 

Marko Saarinen

Customer Executive

+358 40 181 7888

marko.saarinen@sofigate.com

Miten voimme auttaa?

Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Close
Cookies Settings