SAP S/4HANA – ENEMMÄN KUIN PELKKÄ ERP

Elämme älykkään teknologian keskellä – miksei siis myös yrityksesi toiminnanohjaus olisi älykäs ja jatkuvasti kehittyvä? SAP S/4HANA –toiminnanohjausjärjestelmässä on sisäänrakennetut tekoäly- ja koneoppimistoiminnot.

Mikä SAP S/4HANA? 

SAP:n viimeisin S/4HANA-versio on ottanut valtavan loikan eteenpäin. Voimme jo aidosti puhua pelkän toiminnanohjausjärjestelmän sijaan liiketoiminta-alustasta. Lyhyesti todettuna suurin mullistus aiempaan on, että S/4:ssä järjestelmää ei enää rakenneta IT-lähtöisesti vaan liiketoiminta edellä.

Siirtyminen SAP S/4HANAan on paljon enemmän kuin tietojärjestelmän versiopäivitys. Se antaa yritykselle mahdollisuuden uudistua ja kasvaa kohti digitaalista johtoasemaa nykypäivän markkinoilla, mutta täyden hyödyn saamiseksi vaaditaan uudenlaista ajattelua siitä, mikä on toiminnanohjausjärjestelmä – ja siitä, minkälaisia mahdollisuuksia se avaa liiketoiminnan kehittämiseen.

HANAA SAP-HANKKEESEEN

Koska SAP S/4HANA tuo aitoja hyötyjä liiketoiminnalle, päivityksen kanssa ei kannata enää vitkutella! SAP-toiminnanohjausjärjestelmien käyttäjiä ympäri maailman yhdistää yksi asia: tuki nykyiselle SAP-järjestelmälle loppuu vuoteen 2027 mennessä, ja asialle pitäisi tehdä jotakin. Käytännössä nyt on viitisen vuotta aikaa päivittää oma SAP-järjestelmä S/4HANAan.

3 syytä päivittää SAP nyt   Miten Metsähallitus toteutti S/4HANA-päivityksen?

SAP-hankkeen roadmap

Siirtyminen SAP S/4HANAan on paljon enemmän kuin tietojärjestelmän versiopäivitys: se antaa yritykselle mahdollisuuden uudistua ja kasvaa kohti digitaalista johtoasemaa nykypäivän markkinoilla. Hanketta tulee lähestyä pala kerrallaan

Liiketoimintalähtöinen suunnittelu

Sofigaten tarjoama SAP-kehityspolku asiantuntijapalveluineen perustuu Business Technology Design -konseptiin,
joka on visuaalinen, nopea, ymmärrettävä ja bisneslähtöinen lähestymistapa
liiketoimintakyvykkyyksien kehittämiseen.

Pidä ydin standardoituna

SAP:n toiminnanohjausjärjestelmiä on perinteisesti mukautettu laajalti kunkin asiakkaan tarpeisiin.
Järjestelmän ydintä ei kuitenkaan kannata enää räätälöidä. SAP-ytimen pitäminen standardoituna pilvipohjaisena alustana mahdollistaa säännölliset, kustannustehokkaat päivitykset sekä järjestelmän jatkuvan kehittämisen.

Nopea käyttöönotto

SAP S/4HANAn hyödyntäminen täysimittaisena liiketoiminta-alustana edellyttää, että käyttöönottoon panostetaan riittävästi ja että transformaation liiketoiminnalliset tavoitteet asetetaan tarpeeksi kunnianhimoisiksi. Tekninen muutos tehdään ripeästi niin, että toimivaan tuotantojärjestelmään
päästään mahdollisimman pian.

Muutosjohtaminen ja koulutus

Ottavatko käyttäjät uuden järjestelmän ja toimintamallit omakseen? Ei ainakaan ilman muutosjohtamista. Kun järjestelmä on suunniteltu vastaamaan käyttäjien tarpeita, muutos on suunniteltu ja viestitty tehokkaasti ja käyttäjät koulutetaan hyödyntämään järjestelmää, on menestys taattu. Paraskin järjestelmä on turha ilman käyttäjiä.

Jatkuva kehittäminen ja ylläpito

SAP tuo järjestelmiinsä jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja palveluita – miksi et siis hyödyntäisi niitä? Jatkuvan palvelun sopimuksella SAP-ammattilaisemme pitävät huolta että pysyt kartalla uusista hyödyllisistä ominaisuuksista, ja että SAP toimii ongelmitta – ja että tiedät kenelle soittaa ongelmatilanteissa.

Miksi Sofigate kumppaniksi S/4HANA-hankkeeseen?

Olemme mukanasi hankkeen alusta loppuun: suunnittelusta jatkuviin palveluihin. Riippumatta siitä onko kyseessä uusi implementointi vai vanhan järjestelmän migraatio, olemme mukanasi S/4HANA-käyttöönotossa matkan joka vaiheessa.

Yli 100 SAP-osaajaa ja yli 600 transformaatioammattilaista varmistavat hankkeen onnistumisen. Muutoksen sydämessä on aina ihminen, ja varmistamme hankkeen adoptoinnin myös käyttäjien keskuudessa ammattimaisen muutosjohtamisen avulla – paraskin järjestelmä on turha ilman käyttäjiä.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi liiketoiminnan tarpeisiin aidosti vastaavan järjestelmän, joka kestää myös tulevaisuuden haasteet. Ja tietenkin autamme myös kehittämään järjestelmää implementaation jälkeen: innovatiivisen alustan uusimmat ominaisuudet ovat aina saatavillasi.

Haluatko lisätietoja SAP-järjestelmistä? Ota yhteyttä!

Jätä viesti yhteydenottolomakkeen kautta tai ole suoraan yhteydessä Janne Parkkoseen

 

Janne Parkkonen

Business Executive

+358 50 5747 185

janne.parkkonen@sofigate.com

 

TEHOT IRTI SAP:sta – LATAA OPAS

SAP S/4HANA -uudistus kolkuttaa ovella monessa organisaatiossa. Kyse ei ole vain vanhan järjestelmän päivittämisestä, vaan liiketoimintaetua tuottavien uusien toimintamallien tavoittelemisesta uudistuneen teknologian avulla.

Lataa opas

Lue lisää:

Cookies Settings